Achiziţie istorică: Facebook a plătit un miliard de dolari pentru Instagram

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook va plăti aproximativ un miliard de dolari, în acţiuni şi în bani, pentru cunoscuta aplicaţie de partajare a fotografiilor Instagram. Tranzacţia se va finaliza la sfârşitul acestui trimestru.

Cunoscuta aplicaţie a apărut pe piaţă odată cu smartphone-ul iPhone 4 şi a reuşit să adune până acum în jur de 30 de milioane de utilizatori, care încarcă zilnic aproximativ cinci milioane de fotografii. De curând, compania a lansat aplicaţia şi pentru smartphone-urile care rulează pe platforma Android. În doar 24 de ore de la lansarea pe Android, peste un milion de oameni care folosesc sistemul de operare creat de Google au descărcat-o.

Totuşi, rămâne de văzut cum vor reuşi cei de la Facebook să integreze aplicaţia recent cumpărată în versiunea web a reţelei de socializare. Într-un interviu pentru revista TIME, Kevin Systrom, unul dintre fondatorii companiei Instagram, a declarat că odată ce concepi o aplicaţie pentru telefoanele mobile, creezi un produs cu totul diferit. Acesta crede că nu poţi transforma o aplicaţie pentru telefoanele mobile într-un program pentru calculatoare, pentru că diferă modalitatea de căutare, dar şi modelul de comportament al utilizatorului.

Reprezentanţii Facebook susţin că au achiziţionat aplicaţia pentru a oferi utilizatorilor săi cea mai bună experienţă foto. Totuşi, este cunoscut faptul că Facebook cumpără firme aflate la început şi le integrează în interiorul companiei sau le închide.

"Faptul că Instagram este conectat şi la alte servicii în afară de Facebook este un lucru important. Intenţionăm să păstrăm această caracteristică - de a posta şi pe alte reţele sociale-, posibilitatea de a nu posta pe Facebook imaginile voastre de Instagram dacă nu vreţi şi abilitatea de a vă menţine în contact şi cu alţi oameni decât prietenii voştri de pe Facebook", a declarat Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook.

Potrivit Daily Mail, în urmă cu opt ani, unul dintre fondatorii companiei Instagram l-a refuzat pe Mark Zuckerberg atunci când acesta din urmă i-a propus să se alăture echipei Facebook. Totuşi, Kevin Systom recunoaşte că, deşi a decis să-şi vadă de studii, i-ar fi plăcut să lucreze pentru Facebook şi să vadă cum se dezvoltă reţeaua de-a lungul anilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite