A murit președintele companiei de băuturi alcoolice Pernod Ricard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrick Ricard, preşedintele emblematic al producătorului francez de vinuri şi băuturi alcoolice Pernod Ricard, a murit, ieri, la vârsta de 67 de ani, scrie AFP.

"Familia, consiliul de administraţie şi conducerea generală a Pernod Ricard anunţă, cu regret, decesul lui Patrick Ricard",  se arată într-un comunicat al companiei.

Sursele spun că Ricard a murit la spitalul Sainte-Anne din Toulon, din Franța.  unde fusese transportat ieri după-masă, după ce a suferit un atac de cord.

Patrick Ricard era fiul lui Paul Ricard, inventatorul celebrului pastis de Marsilia. Timp de 30 de ani, el a condus grupul fondat de tatăl său în 1932.

A fost preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al companiei, între 1978 și 2008.

În noiembrie 2008, el a renunţat la această a doua funcţie, pe care o împărţea din 2000, cu Pierre Pringuet, primul lider al companiei care nu făcea parte din familia Ricard. Patrick Ricard era căsătorit şi avea trei copii.

Pernod Ricard este al doilea producător mondial de băuturi alcoolice, după compania britanică Diageo. Printre cele mai importante mărci pe care le deţine, în afară de Ricard, se mai numără vodka Absolut, coniacul Martell, tipurile de whisky Jameson şi Royal Salut, precum şi şampania Perrier-Jouet.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite