Este sau nu periculos să foloseşti folia de aluminiu la gătit?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încearcă să înlocuieşti folia de aluminiu cu hârtie de copt.
Încearcă să înlocuieşti folia de aluminiu cu hârtie de copt.

Tradiţionala folie de aluminiu, bună atât pentru împachetarea sandvişurilor cât şi pentru înăbuşirea fripturii sau a legumelor este deseori folosită în bucătărie. Cât este însă de sănătos acest obicei?

Ce spun studiile

Un studiu din 2012, publicat în Jurnalul Internaţional al Ştiinţei Electrochimice a descoperit că prin gătirea alimentelor în folie de aluminiu apare riscul apariţiei osteoporozei şi a bolii Alzheimer.

Obiceiul de a înveli alimentele în folie de aluminiu nu este unul sănătos, mici particule din acesta ajungând în mâncare, putând provoca diverse probleme de sănătate. Cercetătorii sunt alarmaţi în special de faptul că o dată ajuns în preparate, aluminiul se poate acumula în organism.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite