"Ăsta nu e în stare să-şi respecte în casă prezumţia de nevinovăţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A băut un pic, dar suficient cât să rămână fără carnet. A urmat incidentul cu paparazzi pe care e convins că i-a chemat chiar poliţistul care l-a oprit. "Am vorbit şi cu un înalt

A băut un pic, dar suficient cât să rămână fără carnet. A urmat incidentul cu paparazzi pe care e convins că i-a chemat chiar poliţistul care l-a oprit. "Am vorbit şi cu un înalt funcţionar din Poliţia Română care era foarte ruşinat, mi-a spus că ştie ce s-a întâmplat, dar n-are ce să facă", spune Andrei.

Rămas fără carnet auto, Andrei a fost suspendat de pe post printr-un SMS. Cazul a rămas nerezolvat. Mesajul primit l-a indignat şi nu aşteaptă decât scuze şi/sau dialog bărbătesc.

Povestea e simplă: oprit de un poliţist pentru că are geamuri fumurii la maşină (culmea e că autoturismul este de serviciu), i s-a verificat alcoolemia după multe minute de aşteptare. Se ştia că vine de la un restaurant unde consumase şi alcool! Puţin, dar suficient cât să rămână fără carnet. Apoi au apărut paparazzii şi asta l-a scos din fire.

Te mai domină starea de "indignare profundă"?

Stările se schimbă. Nu poţi să duci tot timpul aceeaşi stare în afară de situaţia în care ai o problemă. Şi atunci trebuie să iei medicamentul, la aia mă refer, ştii. O stare constantă. Nu ai cum să stai în indignare mai multe zile, e obositor.

A trecut?

S-a transformat. Şi probabil aşa se întâmplă. Eşti indignat, pe urmă eşti frustrat şi pe urmă eşti obosit, nu mai dai doi bani. ... Doamne, de ce eu? Hai să-mi trăiesc viaţa cât mai e. Cu alte cuvinte, da a fost indignare.... . Acum cred că e oboseală.

V-aţi clarificat telefonic măcar, tu şi Sergiu (Sergiu Toader, preşedintele grupului Realitatea-Caţavencu)?

Nu.

Comunicarea e întreruptă.

Eu tot timpul mă duc la exemplul personal. ....Ai avut un accident, ţi-a fost suspendat permisul, ai plătit pentru comportamentul tău. Înainte de a veni la serviciu eşti anunţat prin SMS că eşti disponibilizat. Nu ştiu care este formula.... Eu aştept scuze. Asta este ceea ce trebuie să primesc.

Aţi rămas la categoria "comportament inadmisibil"?

Da, îl consider inadmisibil. Nimeni nu are voie să fie pus într-o asemenea situaţie.

A fost lucrătura celor de la "Cancan" sau a fost şi o combinaţie cu altceva?

N-am de unde să ştiu… Din punctul meu de vedere, durerea e provocată de realitate.

De Realitatea. Şi ceilalţi?

"Cancanul" e silă, scârbă, ciudă, furie, dar nu durere. Durerea apare atunci când un tovarăş te trădează.

Ai văzut emisiunea "Meciul zilei", cea pe care trebuia să o moderezi?

Da.

Cum ţi se pare?

Pe muchie. Mie îmi plac show-urile şi eu cred că în România discursul ăsta între doi oameni care nu vorbesc nimic trebuie sancţionat. Şi cred că un show de entertainment are ce să facă şi are ce să zică şi are ce să propună. Mi-e greu să spun despre "Meciul serii", pentru că prima ediţie a fost, de fapt, un promo. Din varii motive nu au putut să facă emisiunea şi atunci au făcut un mix. Iar ieri (marţi, n.red.) au avut probleme foarte mari de ritm şi de consolidare a formatului….

Ce se întâmplă cu Realitatea Italia?

Nu ştiu. Vorbeşti cu cineva care nu are niciun fel de conversaţie, care nu are niciun fel de feedback... Gândeşte-te şi tu: nu ai fost de două zile la serviciu, nu ştii de ce, nu te-a anunţat nimeni, nu ţi-a cerut părerea, nu s-a întâmplat nimic. Şi eu vin şi te intervievez, ei, ce ai de gând să faci cu ăştia?".

Cineva trebuie să facă primul pas. Dacă nu ei, atunci eu. M-aş duce peste ei să vorbim?

Corect. Am avut o discuţie în momentul în care m-am apucat de aventură, am avut nişte înţelegeri, ne-am respectat cuvântul unul în faţa altuia? OK! Ce urmează? Iată suntem într-o situaţie de matur şi masculin. Bărbăteşte este să stai de vorbă cu omul ăla. Păi ăsta vorbeşte de cinste şi deontologie, când nu este în stare să-şi respecte în casă prezumţia de nevinovăţie.

De nevinovăţie pentru ce?

Cu atât mai mult. (râde!) Merci!

Spuneai ceva de 40 euro care au plecat dintr-o parte în alta. Ăsta este preţul poliţiei?

Ştiu că este jenant, dar acolo unde am informaţii pot să spun ce am aflat şi ce mi s-a adus la cunoştinţă. Am vorbit şi cu un înalt funcţionar din Poliţia Română care era foarte ruşinat, care mi-a spus că ştie ce s-a întâmplat, dar n-are ce să facă.

Nu are ce să facă? Să-l ia de gât pe ăla care te-a întrebat de geamuri fumurii?

O să-l iau eu de gât cu avocaţii.

Până la urmă schimbi geamurile sau nu?

E maşină de serviciu... O să schimbe Realitatea geamurile.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite