"Am o nebună care stă în faţa atelierului şi-mi face poze"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul Cătălin Botezatu n-a învăţat până acum să spună "nu": nici realizatorilor tv, care-şi fac emisiunile avându-l pe post de invitat estival cvasipermanent, nici clientelor care-i

Designerul Cătălin Botezatu n-a învăţat până acum să spună "nu": nici realizatorilor tv, care-şi fac emisiunile avându-l pe post de invitat estival cvasipermanent, nici clientelor care-i calcă atelierul când comandă o rochie, un sacou, un furou.

Și nici pe ziariştii de presă scrisă - pe care, cel mult îi amână preţ de o oră, "până iese de la filmări". Dovadă este şi acest interviu realizat în condiţii extreme: 35 de grade la umbră, cu Bote în maşină, cu o mână pe telefon şi alta pe volan. Obosit, terminat, cu nervii întinşi ca o coardă de bungee jumping, Cătălin Botezatu nu mai este designer. Este şi el om.

- De ce te fugăresc oamenii ăştia - ziarişti, paparazzi, cu emisiunile lor în căutare de senzaţional?

- Pentru că încerc să fiu politicos cu toată lumea. Sunt foarte obosit fizic şi psihic, iar oamenii nu ştiu cât muncesc. Sunt cliente care vin la atelier şi nu mai pleacă o zi întreagă.

Îşi imaginează că eu am o viaţă boemă - mai fac o schiţă, mai visez un pic, mai apar la o televiziune... Și că am tot timpul din lume ca să se decidă ce model de rochie să aleagă. Mi-e greu să mă fac înţeles. Lumea mă priveşte ca pe unul care nu face nimic. Iar eu nu ştiu ce să fac mai repede. Cel mai delicat este cu televiziunile şi cu ziariştii.

- Dacă acelor doamne care insistă să stea în preajma ta le-o plăcea de tine?

- Nu, nu, nu! Sunt cliente care vin să-şi comande o rochie, un compleu. Ele sunt inofensive, ca să zic aşa. Acum am o nebună care stă de o săptămână în faţa atelierului şi îmi face poze. Aia îmi face probleme. Dacă nu chem poliţia, pentru că fata asta mă hărţuieşte, o să cer ajutorul vecinilor. Pare greu de crezut, dar veniţi să vedeţi! Stă acolo o zi întreagă şi mă pândeşte!

- Doamne fereşte-i pe alţi bărbaţi de aşa ceva! Dar dacă o fi vreun paparazzi?

- Nu, nu este paparazzi. Îmi face poze doar când trec pe lângă ea şi nu stă ascunsă în boscheţi. Și mă întreabă de ce nu vreau să stau de vorba cu ea, că e frumoasă, că e tânără!... Cred că are ceva la cap, săraca! Acele cliente sunt doamne serioase. Și eu sunt un om serios, nu se pune problema să le suspectez de altceva.

- Ai luat-o pe vreuna frumuşel de mânerul poşetei şi ai dat-o afară?

- Mi s-a întâmplat să dau afară două cliente din atelier. Eu sunt foarte politicos, prin educaţie, prin cultură, dar ele m-au scos din sărite. De obicei le propun mai multe modele de rochii şi ele devin indecise - şi mă ţin lângă ele ore întregi.

Nu ştiu cum să le explic că timpul meu nu costă bani, dar este extrem de preţios. Am mai avut o problemă acum cinci-şase ani cu Virgilia Genescu, o fostă ziaristă dată afară de la ziar, ajunsă până la urmă pe străzi. O nebună!... Acum este în străinătate, în Elveţia, statul i-a luat copiii, pentru că avea şi doi copii. O biată nebună, săraca! Experienţa cu ea - mă hărţuia zi şi noapte - îmi trimitea SMS-uri, nu am uitat-o.

- Când eşti hărţuit de una poate fi o întâmplare. Dar când se repetă povestea... poate ai tu lipici la fetele astea duse?

- Nu ştiu ce se întâmplă, sunt şi femei normale care îmi trimit mesaje frumoase pe telefon. Sunt şi femei de condiţie socială medie... Dar cu nebunele nu te pui.

Un mesaj din acelea frumoase cum sună?

Nu-mi vin acum în minte, sunt o mulţime. Am zis la modul cel mai serios că o să scriu o carte cu mesajele pe care le-am primit. De la femei admiratoare, de la bărbaţi admiratori, de la toată lumea.

Primesc în jur de o sută de e-mailuri pe zi, unele profesionale, altele sunt aprecieri, altele sunt declaraţii de dragoste pur şi simplu. Nu vor un răspuns anume de la mine, dar simt nevoia să-mi comunice că mă apreciază. Femeile sunt mai îndrăzneţe. Majoritatea vor să corespondeze, doar că eu stau foarte prost cu timpul.

Ai timp să citeşti o sută de mailuri pe zi?

Nu, dar le citesc oamenii care se ocupă de asta, PR-ul sau asistenta mea. Îmi pun pe cele importante un steguleţ şi pe acelea le citesc şi eu.

Să nu zici că ai fost hărţuit şi de bărbaţi!...

Niciodată n-m fost hărţuit de un bărbat. Nu este nimic nasol să fii admirat deopotrivă de femei şi de bărbaţi, este chiar măgulitor.

Cum este să fii cerut în căsătorie de un bărbat?

Cred că tot măgulitor. Dar asta nu s-a întâmplat!

mini cv

născut în 3 decembrie 1966, la Alexandria
necăsătorit
invitat la săptămânile importante ale modei
una dintre colecţii a constituit obiectul unui pictorial prezentat de Vanessa Williams în revista "She"
acum se ocupă de designul interior şi exterior al unui mall şi hotel din Chicago

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite