PROMO „La masa Adevărului” (partea a II-a) Neagu Djuvara: „Înjurătura a devenit limbajul de fiecare zi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu Djuvara - La masa Adevarului
Neagu Djuvara - La masa Adevarului

Istoricul Neagu Djuvara (95 de ani) ştie, ca nimeni altul, să te ţină captiv în mrejele povestirilor sale, să-ţi smulgă câte un zâmbet la răstimpuri şi să-ţi descopere, în final, câte un mare adevăr, pe lângă care ai trecut fără băgare de seamă.

Cea de a doua parte a dialogului cu profesorul Djuvara, pe care o publicăm săptămâna aceasta, este savuroasă şi prin umorul de situaţie livrat cititorilor de către venerabilul istoric. Dar substanţa relatărilor comice ale profesorului nu ne poate scăpa. „Urcându-mă într-un tren, prin '90 sau '92, între Curtea de Argeş şi Merişani, am văzut doi vlăjgani care mergeau la pescuit şi care, la fiecare trei cuvinte, spuneau „p... mea!" Dar vorbeau ca şi cum acolo era virgula (...) Obiceiul ăsta de a înjura, la noi, e foarte dezvoltat... Dar, să ne înţelegem!, în trecut era ocazional, pe când acum a devenit limbajul de fiecare zi", constată cunoscutul istoric.

A doua parte a ultimului dialog „La masa Adevărului" cu Neagu Djuvara o veţi găsi în ziarul de joi, 23 februarie, iar câteva fragmente audio, însoţite de imagini, veţi putea asculta pe www.adevarultv.net.

Nu pierdeţi nici volumele de dialoguri „Un secol cu Neagu Djuvara" şi „În căutarea României pierdute", semnate de jurnalistul George Rădulescu, cărţi pe care le puteţi găsi în toate librăriile „Adevărul" din ţară sau pe www.adevarulshop.ro!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite