"Chiar dacă eşti umorist la un moment dat, părinte eşti mereu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mugur Mihăescu a dat-o pe drame. A intrat in istoria umorului românesc cu nătânga Leana şi legendarul Garcea. Mugur Mihăescu îşi face intrarea în poveştile grave ale vieţii, lipsite

Mugur Mihăescu a dat-o pe drame.

A intrat in istoria umorului românesc cu nătânga Leana şi legendarul Garcea. Mugur Mihăescu îşi face intrarea în poveştile grave ale vieţii, lipsite de umor şi pline de tragism. Toate inserate într-un serial denumit "17" .

Serialul este povestea tulburătoare a unei tinere, o dramă despre destin, întâmplare, anturaj, despre dependenţa fizică şi emoţională, despre abuz, iubire, speranţă şi obsesie. "17" este primul serial românesc despre tineri şi obstacolele de care ei se pot lovi. Cu un soundtrack de la Paraziţii, în regia lui Theodor Halacu Nikon, "17" se va difuza în fiecare duminică la Prima TV, de la ora 22:00. Din distribuţie fac parte Letiţia Vlădescu, Daniela Nane, Gelu Niţu, Sorin Poamă, Cosmina Păsărin.

- Ce semnificaţie are titlul?

- Este o vârstă şi un an periculos. Acea vârstă la care copiii noştri sunt foarte bine "protejaţi", cu ghilimelele de rigoare, de societatea în care trăim.

- Fiind tată, daţi o lecţie, dar şi o dedicaţie fiicei dvs. Care se numeşte...?

- Ivona. Are 10 ani, va împlini curând 11. Mai are puţin până ajunge la "17".

- Ideea realizării filmului a venit din experienţa de tată sau a omului de televiziune?

- Din cea de părinte în primul rând, ale cărui griji încep cu unde să o dea pe fiică-sa la şcoală.

- Atacaţi un alt gen decât cel consacrat. Serialul are un registru tragic!

- Dar eu nu am de-a face cu serialul, eu doar îl scriu, atâta tot. Şi sunt producătorul lui.

- Să înţelegem că nu veţi avea un rolişor, măcar unul episodic?

- Nu, nici măcar! De la un cap la altul eu voi fi doar scenaristul şi producătorul care scrie cu gândul la fiică-sa. La "Vacanţa Mare" eu nu mai scriu de vreo trei ani. Textele acolo le scrie Radu (Pietreanu - n.r.). OK, râdem, vorbim, glumim, dar să nu uităm că trăim cu picioarele pe pământ şi avem nişte responsabilităţi. Chiar dacă eşti umorist la un moment dat, părinte eşti mereu şi te frământă aceleaşi griji şi ai aceleaşi probleme pe care le are şi publicul tău. Chiar faptul că iei lucrurile rele în râs ca să le îndrepţi, acum vezi că de unele nu se poate râde şi atunci abordezi celălalt registru.

- Serialul va rula la Prima TV. Plecaţi de la Kanal D?

- Nu, cum să plec de la Kanal D? Ce, am înnebunit? Mă înţeleg cu oamenii ăia foarte bine, lucrăm excelent, cele două lucruri - adică ce facem noi la Kanal D şi ce facem pe firma noastră - sunt separate. Suntem o firmă de producţie independentă şi facem mai multe producţii. Am în plan acum un lungmetraj, un serial de televiziune poliţist.

- Câte episoade va avea "17"?

- Prima serie va avea 12 episoade. Dar suntem în negocieri cu nişte reţele de televiziune străine pentru ca din toamnă "17" să fie primul serial românesc exportat în două ţări din Europa de Vest. Asta, odată...

- E o mare veste pentru showbiz...

- Iar a doua, serialul este o poveste cutremurătoare, universal valabilă. Este povestea copilului tău. Ce viitor va avea copilul? Dar nu cumva este mai bine să îl dau la o şcoală în străinătate? De ce pleacă tinerii din ţară? Ce fac eu pentru copilul meu? Şi oare fac suficient?

- V-aţi pus problema ca Ivona să înveţe în străinătate?

- Oho, de câte ori! Şi nu ştiu ce să fac. Sunt într-o mare dilemă.

- De ce?

- Nu ştiu cum va evolua societatea în următorii şapte ani. Noi, ca părinţi, suntem înspăimântaţi de ce vedem în jur. Nu mai poţi ieşi într-un parc la ora prânzului că-ţi dă unul în cap să-ţi fure telefonul. Nu mai poţi să mergi pe stradă că vine unul pe la spate să te buzunărească. În toată presa şi în media de scandal se oferă modele gen Monica Columbeanu! Sau fete răsărite în showbiz peste noapte şi care sfârşesc prin baruri, în Bamboo sau discoteci din Bucureşti.

- Dvs. aţi avut o armă - umorul - să le parodiaţi!

- Nu le-am parodiat niciodată. Iar de data asta n-am avut gândul unei parodii. Am avut gândul unei drame, a unei tragedii. Şi veţi vedea că finalul este unul exact ca în viaţă.

- Îl puteţi deconspira sau e surpriză?

- O mare surpriză!

Mini CV

Născut pe 2 iunie 1967 la Sadova, Dolj
Şi-a început cariera în "Vacanţa Mare", în 1988
Debut la Pro TV în 1999
A jucat în două filme: "Garcea şi oltenii" şi "Trei fraţi de belea"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite