Videanu pasează pisica la sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident petrecut săptămâna trecută la Grădina Zoologică dezvăluie starea deplorabilă în care sunt ţinute animalele sălbatice, precum şi interesele imobiliare legate de acea

Un incident petrecut săptămâna trecută la Grădina Zoologică dezvăluie starea deplorabilă în care sunt ţinute animalele sălbatice, precum şi interesele imobiliare legate de acea zonă..

Jaguarul Betty a evadat prin plasa ruptă şi a murit apoi în laţul cu care angajaţii, alarmaţi, încercau să-l aducă înapoi la cuşcă. 114 animale au murit anul trecut la Zoo, conform unui raport care a stat şase luni pe biroul primarului general. Iată ce spune primarul general Adriean Videanu:

- La un moment dat, s-a avansat soluţia mutării grădinii zoo. S-a luat o decizie?

- Grădina zoologică va fi în continuare pe amplasamentul actual cât eu voi fi primar (ton amabil).

- Nu dvs. aţi sugerat
ca soluţie o locaţie în zona Lacul Morii?

- Nu! Este doar o discuţie legată de o strategie pentru o nouă grădină zoologică, dar actuala, cât eu voi fi primar, va funcţiona pe acelaşi amplasament.

- De ce această categorică repetiţie "cât eu voi fi primar general, grădina zoologică..."?

- Vă rog, reţineţi: "Cât eu voi fi primar general, grădina zoologică va funcţiona acolo"! (ton uşor enervat)

- Asta am reţinut!

- Vreau să transmit pentru cei care doresc ca interesele lor imobiliare să fie puse în valoare. Unu): celor care nu vor să dea autorizaţii de construcţie pentru modernizarea grădinii zoologice şi mă refer la Primăria Sectorului 1. Doi): la cei care o cheamă din când în când pe directoarea administraţiei grădinii zoologice să dea cu subsemnatul că se mută de acolo.

- Deci există nişte
interese imobiliare legate
de acea zonă?

- Există! Iar autorităţile trebuie să-şi facă datoria. Eu sunt reprezentant al administraţiei publice locale, nu am alte competenţe, iar cei care au alte competenţe decât mine, în mod normal ar trebui să se autosesizeze şi să facă lumină în acest caz!

- Vă contraziceţi! Într-un
interviu de acum câteva
zile spuneaţi: "Eu nu am simţit interesele imobiliare în acest caz".

- (Pe un ton enervat)... Pe de o parte, mi se spune că de doi ani de zile sunt solicitări pentru modernizarea grădinii zoologice şi Primăria Sectorului 1 nu le dă, şi pe de altă parte sunt persoane care solicită din când în când directorului de acolo pentru a gândi soluţii pentru relocarea grădinii zoologice.

- Credeţi că incidentul cu animalul evadat şi omorât are vreo legătură cu persoanele interesate?

- Nu mă pronunţ. Las autorităţile în drept s-o facă!

- Vă simţiţi vinovat de moartea celor 114 animale de la zoo, având în vedere că un raport a stat şase luni pe biroul dvs. fără să-i daţi o rezoluţie?

- La ce vă referiţi?
Raportul cui?

- Raportul referitor la
situaţia de la zoo!

- Sunteţi într-o crasă dezinformare, stimată doamnă! Acel raport era al unor nespecialişti şi eu l-am trimis Comisiei de audit din Primăria Capitalei care să evalueze acel raport şi nu
mi s-a semnalat absolut nimic în el.

- Practic, ce spunea acel raport făcut de nespecialişti?

- Sunt 114 cazuri, pe care le-aţi amintit şi dumneavoastră.

- Nu vorbim despre fiecare animal în parte. La 114 animale moarte vorbim deja
de un fenomen!

- Fenomenul nu a semnalat, conform Direcţiei de audit, încălcările grave ale deontologiei, procedurilor şi regulilor care trebuie respectate.

- Cât au costat cele 32 de
camere de supraveghere
de la zoo?

- Nu ştiu. Probabil sunt montate înainte ca eu să devin primar general.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite