VIDEO Making of „La masa Adevărului” – Nicolae Noica: „România e o ţară cu risc seismic mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, Nicolae Noica este cel care a decis amplasarea deja celebrelor „buline roşii” pe clădirile care prezentau risc de prăbuşire în caz de cutremur. Invitatul „La masa Adevărului” din această săptămână a făcut şi alte lucruri bune în cadrul instituţiei pe care a condus-o în perioada 1996-2000, însă, din pricina reţinerii sale în a se expune mediatic, t



Chiar şi aşa, cei care au urmărit cu atenţie viaţa publică românească în a doua parte a anilor `90 ştiu că Nicolae Noica este unul dintre puţinii miniştri care şi-au încheiat mandatul cu o imagine impecabilă.

Astăzi, Nicolae Noica mai apare, din când în când, pe la televizor pentru a le explica oamenilor „care au urechi să audă” cum stau lucrurile cu adevărat în privinţa vulnerabilităţii clădirilor. Ca inginer constructor ştie că această problemă este una de siguranţă naţională şi propune Parlamentului să ia în dezbatere un program pe zece ani de consolidarea a imobilelor ce prezintă risc seismic. „Protecţia seismică e o problemă de voinţă politică, nu e o problemă tehnică”, spune Nicolae Noica.

Pe de altă parte, Nicolae Noica este nepot al marelui filosof român Constantin Noica despre care îşi aminteşte că încerca să-şi apropie oamenii discutând pe domeniul lor. „Eu am rămas impresionat de faptul că, ori de câte ori mă vedeam cu dumnealui, ştia să canalizeze discuţia pe teme apropiate ţie. Rămâneam surprins – cu mine vorbea despre seism. Era foarte pregătit în toate domeniile”, îşi aminteşte fostul ministru.

Despre toate acestea şi multe altele aflaţi vizionând forma video a dialogului „La masa Adevărului” cu Nicolae Noica, disponibilă din această seară pe www.adevarul.ro. De asemenea, puteţi accesa forma integrală (scrisă) a discuţie, pe acelaşi site, şi puteţi citi varianta tipărită care va apărea vineri, 25 martie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite