Luis Lazarus: "Aş fi putut s-o găsesc pe Elodia dacă aveam mai mult acces la informaţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul de investigaţii Luis Lazarus n-a găsit-o pe Elodia, dar a făcut dintr-un subiect de presă unul de folclor. "Nu doar cazul Elodia, ci şi cazul Anghelescu, şi Tinu, şi Ralph

Jurnalistul de investigaţii Luis Lazarus n-a găsit-o pe Elodia, dar a făcut dintr-un subiect de presă unul de folclor.

"Nu doar cazul Elodia, ci şi cazul Anghelescu, şi Tinu, şi Ralph versus Corina sau Andreea versus doctorul Trancă. Sunt de notorietate şi au zguduit scena politică, economică şi socială românească. Eu am fost implicat în toate, le-am luat de la zero şi le-am dat anvergură naţională. Eu iau un asemenea caz şi îl absolutizez. Îl prezint până la ultimele lui consecinţe, asta a fost strategia mea", explică reţeta "succesului" său vedeta OTV-istă Luis Lazarus.

Cât o mai caută OTV-ul pe Elodia? Câtă audienţă mai aduce?

Acum câteva zile a stabilit recordul de 9,6. Care înseamnă că peste 2,9 milioane de oameni s-au uitat în acel moment la OTV în toată România, mediul rural-urban.

Despre ce era vorba în episodul respectiv?

În episodul respectiv a apărut prima dată această persoană care se numeşte Magda Ciumac, care încearcă să-l incrimineze pe soţul ei, Tolea Ciumac. Din punctul meu de vedere, pentru a câştiga custodia copilului şi garsoniera în care ei stau. Şi unde stă mai mult ea, în ultima perioadă.

Aţi sărit de episodul 150. O să întindeţi serialul ăsta cât un "Dallas" de 300 de episoade?

Nu ştiu dacă 300, dar nu sunt excluse încă vreo câteva zeci. Elodia poate fi găsită mâine, poimâine sau niciodată. Depinde cum se administrează probele, cum se mai caută martorii şi cum se verifică informaţiile. Însă, din punctul meu de vedere, este atât de slab acest om, procurorul Iacob, încât niciodată nu va găsi nimic pentru a rezolva cazul.

Tu, jurnalistul de investigaţii "numărul unu", aveai mijloace să o găseşti?

Aş fi putut să o găsesc dacă aveam mai mult acces la anumite informaţii, la momentul oportun. Dar le-am avut cu întârziere în raport cu Parchetul, care a putut să verifice prin faptul că el este îndrituit să facă lucrul ăsta.

Audienţa înseamnă succes, dar nu şi calitate. Subscrii?

Da, există posibilitatea ca audienţa să nu însemne întotdeauna calitate. Însă eu am făcut ratinguri comparabile cu cele de astăzi, recordul meu era 7,5 pe cazul Ralph versus Corina şi 7,2 pe cazul Elodia. Însă eu nu m-am folosit de aiureli, invenţii sau martori care să încerce să inducă lumea în eroare. Eu cred că această persoană, Magda Ciumac, încearcă să inducă lumea în eroare. Tocmai din cauza asta vreau să intru
într-una din emisiunile viitoare cu nişte dovezi irefutabile care să arate că ea fabulează.

Elodia a murit, trăiască subiectul Elodia, că a hrănit OTV-ul timp de şase luni!

Eu aş zice nu Elodia, ci Elodiile, pentru ca sunt 2.000 de cazuri de dispăruţi în România.

Dacă te-ai muta la o televiziune mai cuminte, mai decentă, să zicem TVR sau Prima TV, te-ar mai urmări lumea?

Depinde. Important este să fie o televiziune mare.

Păi TVR nu este o televiziune mare?

Succesul ar fi acelaşi pentru că ştiu formatul. Ideea este să nu te duci la Romantica, cum s-a dus Teo, sau cum s-a dus Vacanţa Mare la Kanal D. Şi a stat la zero absolut până când Teo s-a plictisit şi s-a dus la Prima TV. Şi nici acolo nu face cine ştie ce. Dar nu se pune problema ca eu să plec undeva.

De ce îţi afişezi maşinile? Un jurnalist de investigaţii cu maşini scumpe - Toyota Land Cruiser, Lamborghini...

Mai am şi un Lexus, am mai multe maşini. Înainte de a fi fost jurnalist de investigaţii am avut şi am firme de publicitate. Şi am afacerile mele. Ce fac eu la OTV este un hobby pentru mine. Nu am câştigat bani din jurnalismul de investigaţii. Am cheltuit bani pentru treaba asta.

De ce cheltuieşti bani pe jurnalism? Cei mai mulţi trăiesc din aşa ceva!

Probabil că am o nenorocită de componentă altruistă de care nu pot să scap, într-o societate atât de egoistă cum este asta a noastră.

Mini CV

- născut la 12 martie 1967
- la Drobeta Turnu-Severin
- cel mai bun jurnalist de investigaţii în 2007, conform APTR
- divorţat, doi copii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite