Iuliana Marciuc: „Uneori ai senzaţia că îţi găseşti sufletul pereche”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana Marciuc: „Uneori ai senzaţia că îţi găseşti sufletul pereche”
Iuliana Marciuc: „Uneori ai senzaţia că îţi găseşti sufletul pereche”

Vedeta TVR consideră că povestea ei de dragoste cu cântăreţul Adrian Enache a fost relatată cu indulgenţă, cu toate că postura în care a fost pusă putea fi uneori condamnată.

Iuliana Marciuc (42 de ani), una dintre cele mai longevive vedete de la TVR, a început un nou sezon al emisiunii „Miezul zilei” şi se pregăteşte de lansarea unei cărţi în noiembrie, „Miezul zilei, o emisiune într-o carte”, în care va povesti experienţa sa în televiziune. În plus, vedeta TVR se ocupă de două restaurante cu specific asiatic, iar timpul liber şi-l petrece alături de fiul ei, David (4 ani) pe care îl creşte ajutată de mama şi de bunica sa.

- Ce surprize le pregătiţi telespectatorilor în noul sezon „Miezul zilei”?

- Nu-mi place să fac schimbări de dragul schimbării, emisiunea va fi în mare parte aceeaşi. Sigur că vor fi şi noutăţi, una dintre ele este rubrica „Poveşti de viaţă”, care se adresa în trecut tinerilor şi prin care doream să cunoaştem poveşti de viaţă ale acestora. Acum intenţionez să fac cunoştinţă cu oameni interesanţi din punct de vedere al profesiilor: de la gunoier, la om de afaceri, la contabil, să dezvălui portrete de viaţă ale profesiilor. În platoul emisiunii noastre sunt oameni, într-adevăr vedete, care au confirmat în timp valoarea lor - în sport, în muzică, în artă, în medicină.

- Realizaţi o emisiune preponderent pentru publicul feminin. Ce credeţi că îşi doresc femeile?

- Cred că femeile îşi doresc echilibru, stabilitate, să fie permanent conectate la nou. Emisiunea încearcă să le aducă informaţii din toate domeniile. Apoi mai sunt femeile-mame sau femeile-bunici, care cred că îşi doresc permanent o îmbunătăţire a relaţiei cu partenerul de viaţă sau cu copiii lor.

- Care a fost cel mai greu moment sau cea mai grea perioadă din cariera dumneavoastră?

- Când s-a renunţat la crainice a fost un moment greu, dar, în acelaşi timp, şi un moment în care ambiţia mi-a fost pusă la încercare. A trebuit să demonstrez că ştiu sau sunt capabilă să fac şi altceva decât să citesc de pe nişte foi, pentru că noi nu aveam nici măcar prompter în perioada aceea. În felul acesta am putut să trec de la crainică la redactor, la realizator şi acum la producător. Practic, am ars toate etapele din munca de televiziune. A fost şi rău, dar şi bine.

- De-a lungul timpului v-aţi ocupat de diverse proiecte TV. Cât de uşor sau dificil v-a fost să vă adaptaţi? Care dintre emisiunile pe care le-aţi moderat v-au adus cele mai mari provocări şi în care nu v-aţi regăsit?

- Emisiunea care mi se potriveşte cel mai bine este proiectul actual. Am avut o mulţime de alte proiecte care mi-au plăcut. Am avut şi proiecte în care nu m-am simţit confortabil, dar despre ele voi vorbi în cartea pe care o pregătesc acum, „Miezul zilei, o emisiune într-o carte”, care are un capitol special dedicat tocmai activităţii mele din televiziune de-a lungul anilor şi unde voi face o mulţime de dezvăluiri.

- Când veţi lansa cartea?

- În noiembrie, la Târgul Gaudeamus. Lucrez la ea de câteva luni.

- Consideraţi că v-aţi ales profesia sau ea v-a ales pe dumneavoastră?

- Am avut permanent acest hobby, al televiziunii. Când eram elevă am lucrat în radio, când eram studentă am colaborat la studioul de televiziune al ASE-ului.

- Cum vă petreceţi timpul liber?

- Cu băiatul meu, David. Încerc ­să-mi petrec cât mai mult timp cu el, merg cu el la înot, în parc, îi citesc sau mă joc cu el. Dar joaca lui cea mai dragă este cititul.

- Vă însoţeşte la televiziune?

- Nu, părinţii mei mă ajută mult. David are o bunică şi o străbunică care au grijă de el. O singură dată a venit la emisiune şi a stat în regie şi, văzând că se vorbeşte cu mine în cască, mi-a spus că mă iubeşte.

- Vă seamănă? Ce anume a moştenit de la dumneavoastră şi ce anume de la tatăl său?

- Uneori îl recunosc în gesturi sau atitudini pe Adrian, alteori pe mine, probabil este o combinaţie. Alteori sea­mănă cu tatăl meu. De exemplu, cititul l-a moştenit de la el. Tatăl meu şi acum citeşte foarte mult.

- Vă e greu să-l creşteţi singură? Cum aţi descrie relaţia pe care o are cel mic cu tatăl lui?

- Nu îmi este greu, pentru că sunt ajutată foarte mult. Bucuria este foarte mare, iar râsul lui mă ajută să trec peste momente mai grele. David are o relaţie foarte bună cu tatăl său, petrec timp împreună, atât cât are Adrian.

- Recent a fost ziua dumneavoastră. Cum aţi marcat evenimentul?

- O petrecere restrânsă, cu colegi şi prieteni aflaţi şi ei la Cerbul de Aur, pentru că eram în plină acţiune de organizare. Ziua mea este cu câteva zile înainte de Cerb şi este un fel de tradiţie pentru mine ­să-mi aniversez ziua acolo.

- Vă simţiţi împlinită la 42 de ani?

- Da, şi asta în principal datorită faptului că sunt înconjurată de oameni valoroşi, ceea ce nu este puţin în vremurile de astăzi.

- Credeţi în suflete pereche, v-aţi găsit jumătatea?

- Uneori ai senzaţia că o găseşti, alteori îţi dispare printre degete, pentru ca după aceea să o regăseşti. Face parte din provocările vieţii...

- Cum vi s-a părut modul în care presa a relatat povestea dumneavoastră de dragoste? V-a deranjat ceva?

- Nu am nimic de reproşat, ba chiar pot să spun că am fost tratată cu indulgenţă, cu toate că postura în care am fost pusă putea fi uneori condamnată.

- Cum v-a cucerit bucătăria chinezească? Cât de greu este să conduceţi un restaurant cu specific asiatic?

- Ideea unei afaceri mi-a venit în momentul în care am ştiut că am de crescut un copil, pentru a-i asigura cât mai multe. Am fost permanent atrasă şi de civilizaţia asiatică şi de bucătăria chinezească, şi acesta a fost motivul pentru care am decis să fac un restaurant în acest domeniu.

Mâncarea este uşoară şi naturală. Ulterior, când l-am cunoscut pe bucătar, ­mi-am dat seama că există tot felul de seminţe care, puse în mâncare, ajută la întinerirea tenului, de exemplu. Este greu, dar îmi place foarte mult, pentru că la marketing şi PR mă pricep. Este greu pentru că îţi ocupă timp, pentru că intri într-o altă lume în care trebuie să ai salariaţi, să ştii să te comporţi cu ei.

MINI CV

image


-Data şi locul naşterii: 31 august 1967, Bucureşti.
-A fost crainică TVR între 1990 şi 1996.
-A găzduit emisiuni şi programe precum: „Karaoke show“ (1997), „Impas în doi“ (2001-2003), „Muzica e viaţa mea“ (2002-2003), „90 de minute pentru sufletul tău“ (TVR Internaţional 2003-2005), „Acces la succes“ (2007).
-A avut un rol principal în piesa „Patru pe o canapea plus valetul“ la Teatrul Incomod, alături de Iurie Darie şi Anca Pandrea.
-Moderează de luni până joi emisiunea „Miezul Zilei“ la TVR 1.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite