Florin Chilian, necenzurat: "Poporul român, neam de slugi şi de viermi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solistul Florin Chilian, Marius Şolea, consilier în Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), şi realizatorul tv George Mihalcea au depus miercuri o sesizare penală împotriva ministrului Adrian

Solistul Florin Chilian, Marius Şolea, consilier în Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), şi realizatorul tv George Mihalcea au depus miercuri o sesizare penală împotriva ministrului Adrian Iorgulescu.

Ei l-au acuzat că ar fi acordat trei milioane de lei Editurii "Noi Media Print", Centrului Naţional al Cinematografiei şi Imprimeriilor "Coresi" SA pentru produse culturale destinate promovării imaginii României, prin negociere cu o singură sursă. Chilian are o dispută mai veche cu MCC, căruia îi cere daune de un million de euro pentru folosirea neautorizată a piesei lui, "Zece", în campania "Mai bine o carte".

Iar te iei de ministrul culturii…

Iubi, am reclamat un sistem, nu o persoană, deşi, implicit, sistemul este compus din oameni. Nenorocirile noastre vin dintr-o cauză comună: lipsa de educaţie. Ce se întâmplă acum în Italia este extrem de prezent
la poporul român, un neam de slugi şi de viermi. Te rog să consemnezi ca atare!

Am mai consemnat această constatare originală într-un alt interviu cu tine şi a fost cenzurată!

Îi bag în p… mă-sii pe ăia care mă cenzurează!... Furturile imense la Ministerul Culturii sunt ocrotite de Curtea de Conturi. Documentele pe care le-am dus la DNA sunt aceleaşi pe care le-am dat la Curtea de Conturi care este în control la MCC. Acest domn Şaguna de la C.C. acoperă furturile din Ministerul Culturii.
Fii mai explicit!

Infracţiunile se fac aşa: Vosganian, de pildă, ministrul finanţelor, bagă bani la Ministerul Culturii, ministrul culturii îşi trimite nevasta lui şi a lui Vosganian în vacanţe plătite de M.C. Acolo totul s-a făcut ilegal cu aprobarea unui om care, din câte am înţeles, este acum în consiliul CNA şi care se numeşte Onisei.

Am documente să dovedesc asta. S-au făcut infracţiuni de zeci de miliarde pe care există semnătura lui Tăriceanu şi a lui Răzvan Ungureanu, şi toaţe infracţiunile astea au fost acoperite de Curtea de Conturi. Curtea de Conturi nu poate fi controlată decât de Parlamentul României.

Iar drumurile se închid acolo pentru că şeful Comisiei de cultură - singura abilitată să se autosesizeze în ce priveşte cultura română - este Adrian Păunescu. Acel senator român care la Revoluţie şi-a luat o flegmă între ochi, care s-a împotrivit la toate iniţiativele legislative care-i privesc pe artişti, inclusiv la cea la care eu alături de Mihaela Mihai am făcut lobby, pentru pensiile artiştilor.

Mi se pare că treaba asta s-a aprobat?

Tu eşti tembelă, nu auzi că nu s-a aprobat?

Te rog frumos, să nu mă faci tembelă…

… Deci nu s-a aprobat niciun căcat. A căzut legea la zece voturi deşi toţi jegoşii din Senat au promis că, da sigur, cum nu! P...la, nu s-a făcut nimic. Păunescu nu o să se autosesizeze niciodată pentru că ia de la MCC 300-400 milioane minim pentru a organiza Festivalul Mamaia Copiilor.

Ţi-ai luat milionul de euro de la MC pe care l-ai dat în judecată?

- Nu, procesul se judecă. Un cretinoid din Ministerul Culturii şi-a pus întrebarea, în zeflemea evident, cum mi-a dat mie prin cap să cer numai un milion. El a spus că poate să-mi ofere 20 de milioane de euro. Eu am vrut să fac un gest simbolic, mai mult, dar acum o iau în serios şi am vorbit cu avocaţii să mărim suma.

Piesa "Zece" a fost difuzată într-o campanie socială. Mulţi vor discuta gestul tău.

Care mulţi? Cei care nu au nicio atitudine?... Cei care vorbesc pe la colţuri?

Se va interpreta că vrei să te îmbogăţeşti pe seama unei fisuri care a existat în acea campanie...

Nu, nu. Aici ... e o eroare. Vreau să mă îmbogăţesc pe seama efortului meu de a face o piesă ... Am informaţii clare că pe această piesă, în acea campanie, cineva a făcut deconturi mult mai mari decât un milion de euro. Cineva şi-a însuşit banii ăştia!

Mini CV

Vârsta: 35 de ani

Albume: Iubi (Interfaţă la realitate) - 2001; 10 porunci. Raport despre starea naţiunii 1989-2004. Primul pas -2005

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite