Florin Chilian: "Dacă nu face Năstase academie de tenis, să facă Salam una de muzică!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A anunţat că "susţine iniţiativa domnului Florin Salam de a deschide o academie de muzică" şi a cântat într-un spectacol pentru manelişti la Sala Palatului. Paula Seling deschide o cutie a

A anunţat că "susţine iniţiativa domnului Florin Salam de a deschide o academie de muzică" şi a cântat într-un spectacol pentru manelişti la Sala Palatului. Paula Seling deschide o cutie a Pandorei din care se revarsă ritmuri cu manele şi, evident, păreri pro şi contra.

"Cred că, în România, oamenii încă se lovesc de prejudecăţi şi de discriminare. Am fost de acord să fiu prezentă în spectacolul de 1 Mai pentru că îmi pasă de aceste probleme şi sper ca, prin acţiunile mele, să pot schimba ceva", scrie artista, pe site-ul propriu. Subiectul, reluat de presa cotidiană, a dat naştere la două întrebări, la care au răspuns cinci solişti.

1) Ai cânta la un spectacol cu manelişti? 2) Tu ai susţine proiectul manelistului Florin Salam?

Dan Bittman (Holograf):

1) Sigur că da, nicio problemă! De curând am cântat într-un concert la Dor Mărunt şi după noi a cântat fata lui Guţă.
2) Depinde ce fel de academie de muzică. E simplu de spus, dar când vezi cu ce fel de muzică se ocupă domnul Florin Salam, te întrebi dacă la academia lui nu se vor studia manelele.

Vlad Miriţă:

1) N-am cântat şi n-aş cânta niciodată, sunt categorii de public diferite. Nu sunt de acord cu acest gen muzical, cu mesajul şi stilul de viaţă: "arunc cu banii", "sunt cel mai tare" etc.
2) Acţiunea este lăudabilă, dar ştiu eu ce se ascunde în spatele ei? România are şcoli de muzică în care predau oameni foarte pregătiţi, mai este cazul să facă şi Florin Salam încă una? În prima fază am suspiciuni, dar dacă se va dovedi că este un proiect în regulă, merită susţinere. Trist este că există public pentru manele.

Mihaela Cernea (Class):

1) Noi cântăm pentru un public numeros, în pieţe, susţinem concerte în aer liber. Nu ştiu dacă după ce noi sau dacă înaintea noastră or fi urcat pe scenă manelişti. Avem agenţia noastră de impresariat artistic, care ne reprezintă foarte bine interesele. Ar fi decizia ei dacă va hotărî vreodată să cântăm sau nu într-un spectacol de acest gen.
2) Depinde ce profesori ar avea respectiva academie. La Liceul de Muzică "Dinu Lipatti", jumătate dintre colegii mei erau rromi. La fel şi la Conservator. Nu excelau la învăţat, dar erau foarte buni instrumentişti, simţul muzical era ceva nativ la ei. Pentru aceeaşi notă la un examen, eu trebuia să învăţ de trei ori mai mult ca ei. Pe mulţi i-am recunoscut în diverse spectacole, la televiziuni. O şcoală de muzică la care să predea profesori foarte buni n-ar face rău nimănui.

Luminiţa Anghel:

1) N-am cântat şi n-aş cânta manele pentru că nu mi-aş găsi rostul acolo. Am participat la o nuntă de manelişti - lucrul ăsta se ştie, la nunta lui Dan Bursuc, cu Paula Seling, Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico -, dar am cântat evergreeenuri. Lumea era îmbrăcată în smoching şi rochii de seară, aşa cum nu la multe nunţi se întâmplă.
2) Supertare! Da, l-aş susţine! Este nevoie de aşa ceva. O academie de muzică cu toate genurile muzicale - şi pop, şi dance, şi muzică populară. Inclusiv manele. Acest gen de muzică este ascultat de trei sferturi din populaţia României, inclusiv de oameni care ocupă funcţii la nivel de vârf, dar care nu recunosc. La cele mai luxoase nunţi se ascultă manele.

Florin Chilian:

1) Nu! În condiţiile în care pe contract, la mine la concerte, preţul minim este de 30 de lei, mă îndoiesc că se va întâmplă vreodată aşa ceva. Doar dacă o să-mi cadă căpăţâna sau voi suferi vreo lobotomie!
2) Să le dea Dumnezeu sănătate, şi lui Salam şi Paulei Seling. Foarte tare, le doresc succes! Dacă oficialităţile române n-au fost în stare să facă o academie de gimnastică sau să-l lase măcar pe Ilie Năstase să facă o academie de tenis -, că măcar aici, unde am fost fruntaşi, meritam să avem academii -, să facă Salam una de muzică. Pe mine n-o să mă prindă nimeni la Academia de muzică Florin Salam... Eu cânt instinctiv, Iubi!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite