Cătălin Măruţă:„Nu vreau să rămân în manualele de istorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A făcut audienţă şi la postul public, şi la unul comercial cum este PRO TV. Personalitatea “Happy” a lui Cătălin Măruţă combinată cu brandul postului par să fie “cheia” pentru un rating de top. u

Tot ce mişcă în showbiz vine mai întâi să se destăinuie la emisiunea „Happy Hour” a lui Cătălin Măruţă: de la artişti internaţionali precum  Eric Braeden, Fran Drescher, Ghiţă Mureşan, Rona Hartner sau Vonda Shepard până la vedete care ţin prima pagină a tabloidelor, precum gemenele Cheeky Girls.

- Într-un pamflet de pe youtube circulă o parodie la adresa lui Măruţă care “a dat Tonomatul de pe 2 pentru bancomatul Pro TV”. Ce vor să zică oamenii ăştia, acum, în vremuri de criză?

- Când am părăsit TVR, nu era vorba despre nicio criză. Se punea problema unor şanse profesionale noi, ăsta a fost motivul schimbării de care aveam nevoie. Ca orice muncă, şi a mea este remunerată, ăsta nu e un secret, de vreme ce nu există nimeni care să facă muncă voluntară. Nici chiar ziariştii care au părăsit un cotidian pentru un altul ...

- Spuneai cândva că banii n-aduc fericirea. Cine îţi aduce fericirea? Ratingul? Andra? Cariera?

- Spuneam asta pentru că ştiu sigur că numai banii nu pot face fericit pe cineva. Starea de bine are nevoie de câte puţin din fiecare bucurie. Răspuns concret: da, mă fac fericit Andra, cariera şi ratingul emisiunii. Şi faptul că sunt sănătos, şi că părinţii mei sunt în viaţă, şi că am prieteni buni şi constanţi.

- Apropo de rating: ai adus în emisiune vedete internaţionale, dar şi un măgăruş care îşi căuta perechea. La ce alte surprize de acest fel să ne aşteptăm?

- Mă străduiesc ca sumarul emisiunii ”Happy Hour” să fie cât mai variat. Cât despre viitoarele surprize, nu cred că e cazul să vorbesc despre ele, dacă vreau să rămână ”surprize”. 

- Ai văzut filmul “Reţeaua” (“The Network”, regia Sydney Lumet)?

- Nu.

- În acest film, un celebru realizator TV devine primul om de televiziune ucis în direct, din raţiuni de creştere a audienţei, desigur. Cine te-ar putea „ucide“ pe tine? Duşmanii, ţigara, concurenţa, domnul Sârbu?

- Ţigara pică. Nu fumez. Concurenţa? Ăsta e rolul ei, să stimuleze competiţia. Domnul Sârbu? Din câte ştiu, n-a ucis pe nimeni. Cel mult, îşi poate concedia angajaţii. Duşmanii? Poate am duşmani, dar nu cred ca ei să facă parte din lumea interlopă, aşa încât nu cred să-mi ia cineva gâtul cu vreun iatagan. Ceva mă va ucide, în cele din urmă, pentru că nu ştiu dacă v-am spus: nu sunt nemuritor.
 
- Te bântuie vreodată sentimentul efemerului şi inutilităţii?

- Din moment ce suntem de acord că presa trăieşte de la o zi la alta, e firesc să conştientizez efemerul. Important e că nu mă cred „Buricul Pământului“. Şi nici nu-mi doresc să rămân în manualele de istorie...

- Dacă ai intra şi tu în ”Grădina lui Măruţă” cu ce te-ai lăuda?

- Aş cânta şi aş dansa, ca să-mi etalez suavu-mi glas şi graţia de balerin. Este o rubrică a originalităţii, a lipsei de prejudecăţi, a oamenilor care se simt liberi, în general. Eu nu mă laud cu nimic, de ce să mă laud? Dar găzduiesc pe toţi cei care cred în talentele lor.

- Andra a cântat cu ceilalţi membri ai familiei. O să faci şi tu duet cu ea?

- Andra nu şi-a promovat rudele, ca să ne vadă bunica la televizor, ci pentru că oamenii ăia chiar au voce. Pe mine nu mă scoate pe sticlă, vrea să-i cânt numai ei, aşa a zis.

- Se pare că eşti regele audienţei de la 18.00 la 19.00. Pentru ce ai da „regatul“ tău, dacă viaţa te-ar pune într-o situaţie precum cea a lui Richard al III-lea?

- Aoleu, cu ce ţi-am greşit? Am auzit de „regele manelelor”, de „regina R&B”, eu ce-ţi făcui? Şi mă duseşi în umbra lui Richard al III-lea, adică fratele lui Eduard al IV-lea, vai de capul, zilele şi audienţa mea! La mine, la Târgu Jiu, n-am regat şi nici cal nu-mi trebuie, carevasazică suntem în afara subiectului. Apreciez, totuşi, un ziarist care pune întrebări atipice. Mai precis, îţi mulţumesc că nu m-ai întrebat cum mă simt însurat şi nici când voi avea primul copil!

Mini cv

image

Născut la 27 februarie 1978
Din vara lui 2008, este căsătorit cu solista Andra
Carieră: absolvent de Drept şi Jurnalistică
Emisiuni: „Trupa DP2, „Tonomatul DP 2“, “Garsoniera lui Măruţă”, la TVR.  Din octombrie 2007 realizează emisiunea „Happy Hour“ la PRO TV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite