Botoşani: O nouă taxă la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orice bolnav care se internează în spital este obligat să achite suma de 30 de lei.

Pacienţii care au dorit în această săptămână să se interneze la Spitalul Judeţean pentru diferite afecţiuni au fost puşi să plătească câte 30 de lei. Conducerea unităţii neagă faptul că această sumă reprezintă taxa de spitalizare şi spune că este de fapt o taxă de consultaţie.

"Cele 28 de bonuri au fost epuizate, iar cabinetul are posibilitatea legală de a tăia o chitaţă pentru cei care nu au obţinut al 28-lea bon. Cine se internează are nevoie de consultaţie din partea unui specialist. Dacă omul vrea să fie văzut astăzi, scoate banii din buzunar. Acesta este contractual cu Casa şi unde e lege nu e tocmeală ", a declarat managerul unităţii Ovidiu Mimor.

Numărul de consultaţii pe fiecare cabinet este stabilit în funcţie de timpul acordat fiecarei consultaţii. Teoretic peste acest număr nu mai există timp pentru alte consultaţii , deci această taxa pentru consultaţii neprogramte nu are fundament.

"Această taxă nu este legală din punctul meu de vedere. Ea trebuia stabilită de un consiliu de administraţie, consiliu care nu există în acest moment la spital. Noi nu permitem mai mult de 28 de consultaţii pe cabinet pentru că un pacient trebuie văzut minim 15 minute, iar aceste consultaţii se fac în Ambulatori nu în spital unde se internează oamenii" , a declarat preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica huţuleac.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite