„Abramburica" rebelă : „Schimbarea de look mi-a oferit o altă prestanţă şi eleganţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Abramburica" rebelă : „Schimbarea de look mi-a oferit o altă prestanţă şi eleganţă“
„Abramburica" rebelă : „Schimbarea de look mi-a oferit o altă prestanţă şi eleganţă“

Este o tânără actriţă promiţătoare şi va fi din nou o prezenţă constantă pe micile ecrane. Dana Rogoz va fi Andreea Popeangă, fiica personajului lui Bebe Cotimanis în serialul „State de România“.

Dana Rogoz (23 de ani) are peste două decenii de experienţă în divertisment. A devenit celebră şi îndrăgită de copii, dar şi de părinţi, odată cu personajul „Abramburica”, de la „Abracadabra”.

De la încheierea emisiunii pentru copii până în prezent a dovedit că personajul nu e mai tare ca actriţa şi că poate crea roluri la fel de memorabile.

De curând, Dana s-a vopsit pentru prima oară; a devenit blondă pentru rolul din „State din România“, schimbând un detaliu care pentru ea a însemnat şi o schimbare de atitudine.

- S-a modificat ceva în atitudinea ta odată cu schimbarea culorii părului?

- La început mi-a fost destul de greu să mă acomodez cu noua culoare a părului, mai ales că a fost pentru prima oară în viaţa mea când m-am vopsit. Ştiu că sună ciudat, dar ceva chiar se schimbase în atitudinea mea, cel puţin aşa îmi spuneau cei din jur, mai ales în primele zile de când mă vopsisem.

Pot spune că această schimbare majoră de look mi-a oferit o altă prestanţă şi eleganţă, în mers şi în gesturi, un alt tip de atitudine care se potrivea perfect rolului. Schimbarea s-a produs chiar în timpul repetiţiilor şi senzaţia nouă pe care o trăiam m-a ajutat în prima fază de construcţie a personajului.


- Ai declarat că mai tot timpul ai jucat roluri de fete cuminţi. Cum este să joci o rebelă? De ce nu ai mai încercat până acum un asemenea rol?

- Andreea Popeangă, personajul pe care îl joc în serialul de comedie „State de România“ de la Pro TV,  nu e rebelă decât atunci când vrea, perfect conştient şi asumat.

Dansează pe mese la „parangheliile“ ţiganilor şi se întoarce beată acasă nu pentru că ar fi o puştoaică scăpată de sub control, care a călcat strâmb, ci pentru că aşa vrea ea, pentru că ştie că acţiunea ei îl va enerva cumplit pe tatăl său şi astfel are ocazia să îi mai plătească o poliţă pentru toată copilăria ei în care el n-a fost prezent.

Asta e interesant la Andreea - că e o persoană matură şi echilibrată, iar toate nebuniile pe care le face, le face la modul perfect asumat.


- Recent ai luat licenţa la cea de-a doua facultate pe care ai urmat-o. Cum te-ai simţit când s-a încheiat „viaţa de student“?

- Nu pot spune că a fost vreo mare bucurie. Desigur, sunt mulţumită că am încheiat studiile la ambele facultăţi, dar pe de altă parte acum mă simt descoperită. Mă gândeam din vară: „Vine toamna... Şi ce fac? Nu mai am cursuri? Examene?...“ Chiar e ciudat. Dacă anul viitor voi avea mai mult timp liber, voi face un master.
     
- Ai devenit celebră încă din copilărie, în rolul „Abramburicăi”. Cum te-a afectat faima obţinută timpuriu?

- Atunci n-am simţit ce înseamnă să fii în centrul atenţiei, n-am înţeles cu ce se mănâncă şi ce responsabilităţi îţi oferă un astfel de statut. Eu mă jucam şi îmi plăcea, eram un copil fericit.

Mulţi comentează şi acum că eu n-am avut copilărie pentru că am muncit de mică, dar eu le răspund că am avut cea mai frumoasă copilărie din lume, pentru că nu ­simţi efortul la vârsta aia.


- Ţi s-a părut dificil să depăşeşti imaginea de actor-copil?

- Am avut noroc cu serialul „La Bloc“, care a adus în prim-plan personajul Mimi Curcă, un rol care a devenit de-a lungul anilor foarte prezent în atenţia publicului. Dacă înainte îmi era teamă că nu o să mai scap de „Abramburica“, la un moment dat îmi era teamă că nu o să mai scap de „Mimi“, asta şi pentru că ambele proiecte au fost longevive.

Dar acum publicul s-a obişnuit să o vadă pe Dana Rogoz într-un rol sau altul. Chiar dacă lumea mă mai strigă pe stradă şi acum „Abramburica”, nu înseamnă că oamenii nu ştiu că eu am crescut. Şi, oricum, doar generaţiile mai mari decât mine mai ştiu de „Abramburica”, ceilalţi cresc cu noile persoanje.

     
- În lumea divertismentului de azi, actriţele devin cântăreţe, cântăreţele devin actriţe. Tu ai cântat cu grupul Minisong la vârsta de trei ani. Te-ai gândit vreodată să devii cântăreaţă? 

- La un moment dat, imediat după „Abracadabra“, au fost mai mulţi care mă trăgeau în această zonă, dar era acea perioadă când în România toate fetele cântau şi dansau despre „soare la mare“. Nu mi-a plăcut, nu m-a atras.

Există foarte mulţi oameni cu studii în domeniul muzicii care rămân necunoscuţi. Cum ar fi să concurez eu pe acele locuri?! Eu am ales actoria, am făcut o facultate de profil şi asta îmi doresc să fac pe viitor. Iar partea cu „urechea muzicală“ nu are decât să mă ajute şi mai mult în meseria de actor.


- Ai doar 23 de ani şi o carieră îndelungată la activ. Au existat momente de frustrare legate de profesia ta sau momente în care te-ai gândit să renunţi?

- Sunt momente în care mă gândesc că am făcut prea puţin până acum. Dar mă liniştesc cu gândul că sunt tânără, că abia am încheiat facultatea şi că sunt abia la început. N-aş fi satisfăcută dacă aş trage linia acum, sper că o să vină roluri diverse prin care să mă pot exprima.

Când merg la teatru, în public, mă visez pe scenă şi mă copleşesc emoţiile. La fel când văd un film bun. Mă gândesc la mine ca actriţă, mă analizez, mă gândesc dacă pot face faţă, dacă e bine sau nu că am acest trecut până acum, ce aşteptări au oamenii de la mine şi aşa mai departe.

Sunt momente de derută, de întrebări, absolut fireşti, prin care trece orice actor la început de drum, aşa cum mă consider şi eu. Ce am făcut până acum, am făcut, contează ce urmează, contează să te menţii, eventual să creşti, iar asta nu e uşor.

 
- Te deranjează bancurile cu blonde? Ai învăţat vreunul de când ţi-ai schimbat lookul?

- Am scăpat de aceste glume, nu cred că mai sunt la modă, pentru că până acum nu mi-a spus nimeni niciunul. Ciudat, dar auzeam mai multe înainte să mă fac blondă. Acum m-am prins: bancurile cu blonde le auzi doar printre şatene şi brunete.

Mini cv

image

Data şi locul naşterii: 26 septembrie 1985, Bucureşti.

La 9 ani a început să interpreteze personajul „Abramburica”, în emisiunea „Abracadabra“.

A jucat în două seriale la Pro TV, „La Bloc“ şi „Fete cu lipici“, în acelaşi rol: Mimi Curcă.

În perioada 2008 – 2009 a interpretat rolul Ingrid în comedia romantică „Îngeraşii“, de la Acasă TV.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite