Canada şi SUA atacă finala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata „frunzei de arţar“ a învins Rusia la JO pentru prima dată din 1960 încoace. Canadienii şi americanii sunt favoriţi pentru a ajunge în ultimul act al competiţiei.

Echipa Canadei a obţinut în noaptea de miercuri spre joi o victorie istorică în sferturi: 7-3 cu Rusia (4-1, 3-2, 0-0)! Criticaţi pentru evoluţiile din grupe, canadienii au avut un debut de meci entuziasmant, conducând cu 4-1 la prima pauză! După patru minute din repriza a doua tabela arăta un neverosimil 6-1! Iar portarul rus Evgheni Nabokov era înlocuit cu Ilia Brizgalov! „S-au aruncat peste noi precum gorilele scăpate din cuşcă!", a recunoscut la final Brizgalov. Meciul era jucat. Canada şi-a conservat avantajul, impunându-se cu 7-3.

Ovecikin nu a mişcat în front

Titularizat în poartă, în locul gafeurului Martin Brodeur, Roberto Luongo a avut un rol extrem de important, în primele minute el parând câteva şuturi periculoase ale ruşilor. A contat, de asemenea, faptul că hocheiştii gazdă au reuşit să-l anihileze pe Alexandr Ovecikin, vedeta echipei ruse. „Este un jucător excelent. A trebuit să acţionăm în grup pentru a-l bloca", a recunoscut Shea Weber, autorul golului cu numărul şase al Canadei.

Învinsa a terminat turneul pe locul 8. În schimb, echipa nord-americană a reuşit să depăşească Rusia (URSS), în turneul olimpic, pentru prima dată din 1960 încoace.

Slovacia a eliminat campioana

Ultimul meci din programul sferturilor de finală a fost la fel de disputat. Aflată în postura de outsideră, echipa Slovaciei a dat lovitura, eliminând Suedia, deţinătoarea titlului olimpic: 4-3 (0-0, 3-2, 1-1).

Cu toate că au avut în Peter Forsberg un om determinant la două dintre golurile lor, scandinavii s-au văzut conduşi în permanenţă, singura lor realizare fiind că au egalat la doi. Robustă, Slovacia se anunţă un adversar demn de luat în seamă de Canada în semifinala programată în această noapte (ora 4.30 la Bucureşti). Pentru celălalt loc în finală vor lupta, diseară, la ora 22.00, SUA şi Finlanda, care au depăşit la aceeaşi diferenţă de goluri (2-0) Elveţia, respectiv Cehia. Semifinalele vor fi transmise de TVR 1 şi Eurosport.

BASCHET
„Suntem departe de un trofeu european"

Gabriel Boriga, preşedintele onorofic al echipei de baschet feminin MCM Târgovişte, a fost extrem de afectat de eliminarea din sferturile de finală ale Eurocup. Formaţia sa a pierdut cu 76-55, în deplasare, în faţa rusoaicelor de la Dinamo Kursk. „Suntem departe de nivelul unei câştigătoare de Eurocup. Sunt dezamăgit şi suntem cu toţii vinovaţi, preşedinte, manager, antrenori sau jucătoare", a declarat Boriga.

,
.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite