Băsescu la Cotroceni. Ce va urma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Va ploua. E timpul ca seceta să se încheie, concomitent cu soluţionarea crizei politice de către Curtea Constituţională.

Mai dezamăgit ca Antonescu, Vladimir Putin îşi va rechema tancurile pe care le scosese deja să-şi încălzeazscă motoarele în Piaţa Roşie. Conspiraţia având ca scop final îngenuncherea României în faţa ameninţării de la Răsărit, după cum au sunat dezvăluirile unor oameni bine informaţi, a eşuat. Kondyakov se va retrage la moşia sa de la ţară aşteptând să mai fie chemat la datorie, data viitoare când se va mai pune, dacă se va mai pune la cale, vreo suspendare a lui Traian Băsescu.

Domnul Barroso va decide imediat ca România să fie primită în Schengen. Comisia Europeană va impune sancţiuni la adresa Olandei, dacă va persista în ideea neprincipială de a se opune intrării României în acest spaţiu. Franţa va fi obligată să-i reprimească pe toţi cetăţenii de etnie rromă expulzaţi, acordându-le despăgubiri pentru deranj. Deputaţii germani care au cerut scoaterea României din UE vor primi un sejur gratis de documentare în România, ocazie cu care vor vizita mănăstirile din Bucovina, Maramureşul şi Delta Dunării. Următorul raport al Comisiei Europene va declara România drept ţară lipsită de corupţie. Toate cerinţele din Mecanismul de Cooperare şi Verificare vor fi considerate îndeplinite. Doamna Reding va veni personal la Bucureşti pentru a omagia munca judecătorilor de la Curtea Constituţională care nu s-au lăsat intimidaţi de presiunile efectuate la adresa lor de cuplul Antonescu-Ponta.  Absorbţia fondurilor europene va creşte cu sută la sută.

Domnul Obama va putea intra în campania electorală fără temeri legate de amplasarea scutului în România. Domnul Gordon va înfiinţa o asociaţie de prietenie americano-română.

Va ploua. E timpul ca seceta să se încheie, concomitent cu soluţionarea crizei politice de către Curtea Constituţională. Este inadmisibil amestecul secetei în treburile politice, încălcân­du-se imparţialitatea de la care ne-am fi aşteptat în cazul unui fenomen meteo.

Leul va câştiga în raport cu dolarul şi cu euro. Banca Naţională va fi nevoită să vândă lei pe piaţă pentru a salva moneda europeană şi aşa slăbită de criza datoriilor suverane. Investitorii externi se vor întoarce în România. Se vor crea locuri de muncă. Vor începe ample proiecte de investiţii publice şi private. Se va termina autostrada Transilvania.

Profesorilor şi medicilor li se vor mări salariile conform importanţei sociale a muncii lor. Doctorii plecaţi în străinătate se vor întoarce acasă.

Preşedintele şi Guvernul vor coabita fericiţi. Ponta şi Antonescu îşi vor petrece vacanţa la Neptun, la invitaţia lui Traian Băsescu care le va pune la dispoziţie vila de protocol. Tot Traian Băsescu va plăti cina la Cireşica precum şi muzicanţii. Crin Antonescu va lua lecţii private de dans pentru ca, în calitatea sa de al doilea om în stat, să nu fie surclasat de primul om în stat, Traian Băsescu.

România va intra de două ori în Cartea Recordurilor. Este prima şi singura ţară din lume care are preşedintele suspendat de două ori, în două mandate consecutive. Este, de asemenea, singura ţară din lume care la o populaţie de 19 milioane, are 18 milioane de persoane cu drept de vot. Ceea ce dovedeşte, fără tăgadă, că democraţia românească a ajuns atât de departe, încât şi copiii de ţâţă îşi pot exprima voinţa la urne.

Ion M. Ioniţă este senior editor "Adevărul"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite