Familiile diplomaților turci au fost evacuate din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După atacurile împotriva misiunilor sale diplomatice, Turcia a decis duminică să evacueze din Siria familiile diplomaților săi și personalul neesențial.

Un avion al Turkish Airlines a plecat către Damasc duminică dimineață pentru a efectua această evacuare, potrivit agenției.

Ambasadorul turc Omer Onhon și principalii diplomați continuă să colaboreze cu Siria, a precizat Anatolia.

Această decizie a fost luată din motive de securitate, în urma manifestațiilor violente care au vizat mai multe clădiri diplomatice turce în Siria, sâmbătă, în cadrul protestelor față de susținerea manifestată de Ankara față de decizia Ligii Arabe de a suspenda participarea Damascului la reuniunile sale, au precizat surse diplomatice pentru Anatolia.

Agenția a precizat că aceste manifestații nu s-au soldat cu victime.

La Damasc, 1.000 de manifestanți favorabili regimului au aruncat cu pietre și sticle de plastic și au încercat să intre în clădirea ambasadei. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, susținători ai lui Assad, reuniți în fața ambasadei, au declarat oficiali ai ambasadei pentru agenția turcă.

La Lattakia (nord), aproximativ 5.000 de manifestanți au spart geamurile consulatului turc și au ars drapele ale Turciei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite