Premierul italian obţine votul de încredere al deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a obţinut vineri încrederea deputaţilor, într-un vot organizat pentru a debloca situaţia, după ce Executivul s-a regăsit în minoritate marţi privind adoptarea bilanţului statului.

Berlusconi, în vârstă de 75 de ani, a obţinut 316 voturi pentru, ceea ce înseamnă cu şapte voturi mai mult decât majoritatea necesară, în timp ce 301 deputaţi au votat împotrivă, relatează AFP.

Votul îl confirmă astfel în funcţie pe şeful Guvernului, care este slăbit de problemele sale judiciare, scandalurile sexuale, criza euro şi disensiunile din coaliţia de centru-dreapta.

Berlusconi a decis să ceară încrederea pentru a dovedi coeziunea majorităţii sale, după ce a suferit un vot negativ în Parlament marţi, referitor la primul articol al unui text legislativ care conţine bilanţul pe 2010 al statului italian, a cărui adoptare este în mod obişnuit o formalitate.
În lipsa acestui text nu pot fi adoptate nici următoarele bugete, nici măsurile de relansare economică, promise de Berlusconi pentru jumătatea lui octombrie, dar care întârzie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite