Ninsori abundente în Bulgaria: 150 de români au fost deszăpeziţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi români sunt blocaţi într-o trecătoare din Bulgaria din cauza ninsorilor abundente. În unele zone, stratul de zăpada a ajuns la peste un metru. Autorităţile bulgare au trimis armata să ajute la eliberarea oamenilor din troiene.

UPDATE 13.33 150 de români, care au rămas blocaţi în zăpadă, în nordul Bulgariei, au scăpat de coşmar. Ei au fost ajutaţi de autorităţile bulgare să iasă din zăpadă. 30 dintre ei s-au întors deja în România.

"Cele şase autocare româneşti au fost deblocate de Protecţia Civilă din Bulgaria şi se află în trafic spre punctul de frontieră Giurgiu-Ruse. Aceste autocare aparţin mai multor firme de transport. În cele şase autocare se află circula 120 de cetăţeni români. De asemenea, mai este un autocar care a intrat deja pe teritoriul României, tot prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse. Acesta avea la bord 30 de cetăţeni români şi alţi câţiva cetăţeni turci", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.

---------------------------------------------------------------------------------------------

"Zece autocare cu români sunt blocate în nordul Bulgariei. Ambasada României la Sofia este la curent cu ce se întâmplă şi a contactat autorităţile locale, care au spus că îi vor ajuta pe români", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.

Românii sunt blocaţi de aproximativ zece ore. Autorităţile bulgare au anunţat că în câteva ore românii vor fi deblocaţi.

Toate persoanele din autocare sunt în siguranţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite