Care este ţara cu cei mai mulţi milionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Averea totala la nivel mondial a crescut cu 14% în ultimul an şi jumătate, la 231.000 miliarde de dolari, cea mai mare creştere fiind generată de ţările din regiunea Asia Pacific, unde averile au crescut cu 54%, arată un raport al băncii elveţiene Credit Suisse.

Raportul mai indică faptul că cei mai bogaţi adulţi din lume sunt norvegienii, australienii şi elveţienii, ultimii depăşind jumătatea de milion de dolari, reprezentând averea medie, scrie InCont.ro

Banca estimează că averea totală, la nivel mondial, ar putea creşte cu 50% în următorii cinci ani, la 345.000 miliarde de dolari, datorită dublării averii totale a populaţiei chineze şi dezvoltării puternice a regiunilor Asia Pacific, America Latina şi Africa.

Cu o avere estimată la 81.000 miliarde de dolari, Statele Unite ar trebui să rămână ţara cu cea mai bogată populaţie din lume până în 2016, în timp ce Japonia va fi depăşită de China, care va ajunge la 39.000 miliarde de dolari.

Locuitorii adulţi din Elveţia, Australia şi Norvegia sunt cei mai bogaţi din lume. Adulţii din Elveţia, cu o avere medie de 540.010 dolari, sunt singurii din lume care au reuşit să depăşească, în medie, 500.000 de dolari.

Ţara cu cel mai mare număr de milionari în dolari este SUA, unde peste 10 milioane de locuitori au averi mai mari de un milion de dolari, iar 314 dintre aceştia sunt miliardari. Urmează Japonia (peste 3,1 milioane de milionari, 18 miliardari), Franţa (circa 2,5 milioane de milionari, 9 miliardari) şi Germania (sub 1,8 milioane de milionari, 40 de miliardari).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite