VIDEO "Ziua mondială a mâniei": Proteste ale indignaţilor în toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspiraţi de revoluţiile arabe, mii de "indignaţi" s-au alăturat protestatarilor din Madrid şi mişcării "Ocupă Wall Street" din New York şi au mărşăluit în acest weekend în toată lumea pentru a denunţa capitalismul, inegalitatea şi criza economică.

Cu excepţia oraşelor Lisabona, Madrid şi Roma ale căror străzi au fost inundate de zeci de mii de indignaţi, în celelalte oraşe manifestările au rămas limitate, scrie Reuters.

"Oamenii nu doresc să se implice. Ei preferă să se uite la televizor", se plângea Tory Simmons, un protestatar de 47 de ani din NewYork, unde 12 persoane au fost arestate pentru infracţiuni minore în timpul manifestărilor în acest weekend.

"Ziua mondială a mâniei": Proteste ale indignaţilor în toată lumea


Roma arată ca după război. Carcase de maşini incendiate blochează străzile, vitrinele magazinelor sunt sparte şi pietrele smulse din pavaj.

Pagubele ajung la aproape două milioane de euro, spun autorităţile care-i caută în continuare pe vinovaţi. 20 de persoane au fost arestate până acum, iar poliţiştii vizionează imaginile de la proteste pentru a-i identifica şi pe ceilalţi făptaşi.

La Londra, protestele au continuat. Peste 250 de oameni au rămas în cartierul financiar al capitalei britanice şi, în ciuda frigului pătrunzător, au dormit în corturi în faţa unei catedrale.

Tinerii şi-au făcut aprovizionări şi vor să înceapă la Londra o mişcare similară celei din New York, unde de o lună, sute de militanţi "Ocupaţi Wall Street" locuiesc într-o tabără în aer liber. Nemulţumirea lor faţă de lăcomia marilor corporaţii şi faţă de inegalităţile sociale a fost preluată de popoarele din toată lumea.

"Nu suntem mulţimiţi. Vrem o democraţie reală, nu o democraţie bazată pe interesele oamenilor politici şi a sistemului bancar", strigau protestatarii care şi-au înfiinţat o tabără de 70 de corturi în faţa catedralei Sf Paul.

 “Ziua mondială a mâniei”: Proteste ale indignaţilor în toată lumea  “Ziua mondială a mâniei”: Proteste ale indignaţilor în toată lumea  “Ziua mondială a mâniei”: Proteste ale indignaţilor în toată lumea
 “Ziua mondială a mâniei”: Proteste ale indignaţilor în toată lumea



În Frankfurt, o duzină de corturi adăpostesc aproximativ 40 de protestatari care s-au strâns în faţa sediului central al Băncii Centrale Europene.
Si în Cicago nu mai puţin de 2.000 de persoane au mărşăluit, iar 175 a fost arestate după ce şi-au ridicat o tabără improvizată în piaţa din centrul oraşului.

 “Ziua mondială a mâniei”: Proteste ale indignaţilor în toată lumea

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite