Herman Cain, favorit al republicanilor pentru alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Herman Cain este favorit în cursa pentru desemnarea candidatului republican pentru alegerile prezidenţiale americane din 2012.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri de Wall Street Jorunal şi NBC News, Herman Cain este favoritcu 27 la sută din intenţiile de vot.

Pe locul al doilea se clasează fostul guvernator al statului Massachusetts, Mitt Romney, care ar obţine 23 la sută din voturile alegătorilor republicani.
Herman Cain, cu orientare ultraconservatoare, susţine reducerea la minimum a impozitelor şi un plan "9-9-9", care prevede taxe de 9 la sută pentru consum, profitul firmelor şi veniturile populaţiei.

În ultimele şase săptămâni, preferinţele de vot în favoarea sa au înregistrat o creştere de 22 de puncte, scrie Mediafax.

Fostul favorit Rick Perry, guvernatorul statului Texas, se clasează pe locul al treilea, cu numai 16 la sută din intenţiile de vot.

Sondajul a fost realizat între 6 şi 10 octombrie, pe un grup de 336 de republicani dintr-un eşantion de 1.000 de participanţi şi are o marjă de eroare de 5,35 puncte.

Un sondaj Gallup publicat luni îl plasa pe primul loc pe Mitt Romney, cu 20 la sută din intenţiile de vot, urmat de Herman Cain, cu 18 la sută, şi Rick Perry, cu 15 la sută.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite