Printre tone de gunoaie şi deşeuri toxice: Mii de locuitori din Guatemala îşi riscă viaţa pentru aur şi bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni îşi riscă viaţa pentru a găsi aur şi bijuterii într-un defileu plin cu gunoi, apă murdară şi deşeuri toxice căzute de la 1.000 de metri înălţime dintr-o groapă de gunoi.

În ciuda mirosurilor neplăcute, a grămezilor de gunoi instabile care stau să se prăbuşească şi pericolul venirii unei ploi care să ridice nivelul apei brusc, zeci de oameni îmbrăcaţi sumar, fără echipamente de protecţie speciale, scotocesc prin apa murdară toată ziua, în speranţa că vor găsi inele şi brăţări de aur şi de argint, scrie DailyMail.



Atunci când încep munca, adică dis-de-dimineaţă, oamenii au la ei lopeţi pentru a răscoli în mâl şi rucsacuri ticsiţi cu saci de gunoi pentru obiectele pe care speră să le găsească peste zi, gustări şi haine curate de schimb.

image



Unii au noroc, alţii caută în zadar. Cei care nu găsesc bijuterii, se mulţumesc cu şuruburi, robinete şi alte obiecte reciclabile din metal, pe care apoi le vând.

image



De-a lungul anilor, mulţi "căutători de comori" au murit în aceste locuri, în timp ce adunau gunoiul din apă. În 2008, într-o zi în care un munte de gunoi s-a prăbuşit din cauza ploilor, zeci de oameni şi-au găsit sfârşitul.

image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite