Presa britanică despre Grecia: O naţiune coruptă ţine un pistol la capul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este posibil ca decizia lui Papandreou de a organiza un referendum să fie doar un truc de negociere ca să poată obţina mai mulţi bani de la UE.

La sfârşitul săptămânii trecute, liderii zonei euro au adoptat un pachet de măsuri pentru salvarea monedei unice prin care băncile vor fi recapitalizate şi fondul de salvare euro va fi sporit. Astfel, s-a decis ca băncile private să şteargă jumătate din datoria Greciei.

"Acum, în locul stabilităţii promise, am plonjat într-o o altă criză prin decizia guvernului grec de a organiza un referendum naţional pentru a decide daca acceptă sau nu pachetul de austeritate impus de Bruxelles", scrie Daily Mail.

"Putând împrumuta bani mai avantajos decât înainte, guvernul grec a dovedit o iresponsabilitate care taie respiraţia, iar banii au fost irosiţi în mare măsură pe uriaşa maşinărie de stat", mai precizează publicaţia britanică.

Este posibil ca decizia lui Papandreou să fie doar un truc de negociere ca să poată obţina mai mulţi bani de la UE. Oficialii de la Bruxelles au recunoscut că se tem de un faliment al Greciei, care ar putea duce la colaps întreaga zona Euro şi admit posibilitatea că Papandrou ar putea exploata situatia tensionată din Grecia pentru a câştiga o sumă de salvare şi mai mare.

Practic lucrul acesta înseamnă că Grecia pune un pistol la tâmpla şefilor UE ca să câştige mai mulţi bani, scrie presa britanica.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite