Ministrul francez de Interne: Unul din zece infractori este român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat "Aujourd'hui en France/Le Parisien", Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a estimate că delincvenţii români reprezintă "un inculpat din zece" la Paris.

"Aproximativ 1.200 de cetăţeni români au fost deferiţi justiţiei (...) în primele şapte luni ale anului la Paris. Delincvenţii români reprezintă un inculpat din zece în capitală", a precizat el.

Potrivit ministrului de Interne, "în primele şapte luni ale lui 2011, au fost reţinuţi 4.800 de români de către poliţia din Paris, faţă de 2.500 în aceeaşi perioadă a lui 2010".

"Aceasta înseamnă o creştere de peste 90 la sută", a adăugat el, scrie Mediafax.

Printre măsurile avute în vedere, Claude Guéant prevede instalarea unui "magistrat român la Paris în următoarele săptămâni, (care) va permite organizarea repatrierii delincvenţilor minori în ţara lor".

"Dacă aceştia din urmă au părinţi prezenţi în Franţa, vor fi predaţi acestora înainte de a fi repatriaţi", a declarat ministrul. "În cazul în care nu există informaţii despre prezenţa părinţilor pe teritoriul nostru, aceşti minori vor fi încredinţaţi serviciului de ajutor pentru copii din România", a subliniat el.

De altfel, ministrul de Interne a anunţat că prefectul poliţiei din Paris, Michel Gaudin, va "interzice cerşetoria pe Champs-Elysée", semnând o hotărâre "în această săptămână".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite