VIDEO Ajunşi la capătul răbdării, francezii au cerut interzicerea cerşetoriei pentru a scăpa de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua mondială a Solidarităţii împotriva Sărăciei, Primăria din Marsilia a publicat o hotărâre care interzice cerşetoria.

Adoptarea acestei hotărâri, intrată în vigoare luni, pe o perioadă nedeterminată, are loc după ce, la 14 septembrie, Prefectura de Poliţie din Paris a interzis cerşetoria pe Champs-Elysees, la solicitarea ministrului de Interne Claude Gueant, dar şi după ce primăriile din Nogent-sur-Marne (Val-de-Marne) şi La Madeleine (nord) au publicat hotărâri similar, scrie Le Monde.

Primăria din Marsilia a subliniat că hotărârea sa nu vizează în mod direct cerşetoria, ci caută să "reprime vagabondajul". Caroline Pozmentier, adjunctul directorului pentru securitatea oraşului, a declarat luni că vrea să "restaureze un sentiment de securitate în rândul locuitorilor". De asemenea, David-Olivier Reverdy, secretarul general al Sindicatului de poliţie Alliance, şi-a exprimat satisfacţia faţă de adoptarea acestei dispoziţii.

La Paris, interdicţia de a cerşi este mai bine localizată, la nivelul Pieţei Charles-de-Gaulle-Etoile, dar şi pe Champs-Elyses, între orele 10.00 şi 22.00. La sfârşitul lui septembrie, Jean-Yves Adam, controlor general şi comisarul central al Arondismentului VIII, raporta, pentru cotidianul Metro, aplicarea a 77 de avertismente în 15 zile, scrie Mediafax.

El preciza că aceste persoane erau în proporţie de "94 la sută de origine română" şi că hotărârea se înscrie în cadrul unei vaste ofensive împotriva "infracţionalităţii române", decretată la 12 septembrie de Ministerul de Interne.

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite