O femeie din Marea Britanie a murit de foame în spital. Medicii au "uitat" să-i instaleze tubul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul unui spital din Marea Britanie a fost acuzat de moartea unei paciente, după ce au uitat să o hrănească timp de patru zile.

Hildegard Mikalansky în vârstă de 67 de ani a ajuns în spital după o căzătură, iar medicii i-au interzis să mănânce pentru că exista riscul să se sufoce. Cu toate acestea, a durat patru zile până când asistentele şi-au amintit să o hrănească prin intermediul unui tub.

Însă patru zile fără hrană i-au înrăutăţit starea pacientei care a murit a doua zi de la instalarea tubului.

Medicul legist a criticat Spitalul Stoke Mandeville din Buckinghamshire pentru că a întârziat să-i acorde îngrijiri.

"Deşi mama mea avea unele probleme, cum ar fi scleroza multiplă, ea a murit de foame. A ajuns la spital pentru că a căzut pe scări. Toată lumea zicea că are nevoie de hrană şi că este subnutrită, dar nimeni nu a făcut nimic", a declarat fiul lui Hildegard, Mike Stringer, citat de Daily Mail.

Iniţial, medicii s-au concentrat asupra traumatismului cranian şi a coastelor fracturate pe care le avea pacienta, dar Mike a spus că i-a atenţionat încă de la început pe medici în privinţă cu alimentaţia mamei sale.

"Am atenţionat personalul în mod constant cu privire la alimentaţia mamei mele pentru că ea era slabă şi obişnuia să mănânce puţin. Vedeam că situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta", a mai spus Mike Stringer.

În zilele în care se afla internată în spital, Hildegard a făcut cetoacidoză - o afecţiune gravă cauzată de malnutriţie, atunci cand nivelurile de acid din sânge devin periculos de mari.

Când în cele din urmă i-a fost instalat un tub de alimentare, au mai trecut încă 16 ore înainte ca acesta să fie activat, pentru că nu a fost făcută o radiografie pentru a verifica poziţia tubului.

"Când am ajuns într-o dimineaţă la spital şi i-am întrebat pe medici de ce nu au făcut radiografia, mi s-a spus că departamentul de raze X avea multe urgenţe, iar cazul mamei mele nu era considerat prioritar. 24 de ore mai târziu a murit", a povestit fiul pacientei.

Pe de altă parte, medicii susţin că pacienta era "slabă" şi că ar fi avut probleme cu alcoolul şi cu alimentaţia, acuzaţii pe care Mike Stringer le respinge.

Într-un comunicat al spitalului se precizează: "Doamna Mikalansky a fost internată cu un traumatism cranian şi malnutriţie cronică. Personal a fost preocupat de greutatea ei foarte mică şi au fost luate măsuri pentru a fi hrănită printr-un tub. Cu toate acestea, în cazul doamnei Mikalansky complicaţiile s-au dezvoltat rapid şi, din păcate, în ciuda tratamentului, ea a murit".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite