Lunea exploziilor: Franţa, Kenya, Libia şi Italia, zguduite de deflagraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna a debutat cu explozii în Franţa, Libia, Italia şi Kenia, care au dus la moartea mai multor persoane. Iată mai jos detaliile.

Explozie la uzina nucleară Marcoule din Franţa

O explozie s-a produs la uzina nucleară Marcoule, din regiunea Gard (sudul Franţei), existând riscul de scurgeri radioactive, scrie Le Figaro.
Incidentul a avut loc la un cuptor de topire al deşeurilor nucleare Centraco la uzina ce aparţine societăţii Socodei, o filială a FED, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei pentru Energie Atomică (CEA). Citeşte mai multe.

Explozie în Kenya: cel puţin 100 de persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin 100 de oameni au murit luni într-o explozie care a avut loc la un oleoduct de la periferia oraşului kenyan Nairobi.
Corespondentul AFP care s-a deplasat la faţa locului a observat mai multe cadavre carbonizate. Poliţia a instalat un cordon de securitate, iar pompierii depun eforturi pentru stingerea incendiului.

"Estimăm că numărul morţilor va depăşi 100", a declarat Thomas Atuti, un oficial din cadrul poliţiei kenyene. Citeşte mai multe.

Italia: Explozie la o fabrică de artificii, soldată cu cel puţin cinci morţi

Cel puţin cinci persoane au fost ucise, luni, într-o explozie produsă la o uzină pirotehnică din Arpino, în regiunea Romei. Citeşte mai multe aici

Două persoane au fost rănite în urma unei explozii la un depozit de arme din Tripoli

O explozie puternică a avut loc, luni, la un depozit de arme din apropierea Aeroportului Internaţional din Tripoli, două persoane fiind rănite în urma deflagraţiei. Vezi aici mai multe detalii

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite