FOTO Cele mai spectaculoase cinci drumuri de pe planetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată mai jos cinci dintre cele mai spectaculoase drumuri de pe planetă într-un top realizat plecând de la frumuseţea, tradiţia şi utilitatea acestora, scrie publicaţia Business Insider.

Astfel, tunelul Guoliang, din munţii Chinei, care a fost construit după ce sătenii dintr-o localitate ruptă de lume s-au decis să nu mai aştepte ca drumul să fie făcut de autorităţi şi s-au apucat singuri de lucrare.

image

Cea mai lată şosea din lume, Katy Freeway, din SUA, ce uneşte California de Florida prin cele 26 de benzi pe care le are în anumite porţiuni, a intrat în clasament numărului de maşini care circulă zi de zi pe aici, aproximativ 220.000.

image

Drumul Panamericana, care are 26.000 de kilometri şi face legătura între cele două Americi, din Alaska până în Chile, a fost ales în topul jurnaliştilor de la Bussines Insider pe locul trei.



Autostrada Yungas, din Bolivia, oferă peisaje unice în lume dacă stăm să ne gândim de ce a fost inclusă în top, dar aduce şi moartea a sute de oameni anul din cauza serpentinelor din munţii Anzi, unele foarte periculoase.

image
image

Deschisă circulaţiei în 1986, autostrada Karakoram, construiă la cea mai înaltă altitudine din lume, cu o medie de 4.800 de metri, trece prin Himalaya, Karakorams şi Pamirs, având o lungime de 800 de kilometri.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite