Rusia, dispusă să ajute zona euro pentru depăşirea crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arkadi Dvorkovici, consilierul pe probleme economice al Kremlinului, a declarat că Rusia este gata să ajute statele din zona euro să facă faţă crizei datoriei publice, dacă acestea convin o strategie clară pentru depăşirea crizei.

"Aşteptăm ca statele europene să anunţe o strategie concretă, clară pentru depăşirea crizei. Dacă în cadrul acestei strategii va fi nevoie de sprijinul Rusiei, al statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), noi suntem dispuşi să acordăm un astfel de sprijin", a declarat Arkadi Dvorkovici, potrivit ITAR-TASS.

El a subliniat însă că, "până când nu a fost anunţată o astfel de strategie, este prematur să se vorbească de un sprijin din partea Rusiei".

Reprezentantul Kremlinului a luat parte, alături de ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi de fostul ministru al finanţelor Aleksei Kudrin, la un forum dedicat dezvoltătii mileniului. La eveniment a luat parte şi ministrul spaniol al economiei şi finanţelor Elena Salgado, scrie Agerpres.

Dvorkovici a precizat că Aleksei Kudrin şi Serghei Lavrov au avut o întâlnire cu oficialul spaniol, în cadrul căreia au discutat inclusiv posibilitatea participării Rusiei la ieşirea din criză.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite