VIDEO Un reporter BBC a reuşit să cumpere sacrificarea unui copil într-un ritual pentru norocul în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din satele ce înconjoară capitala Ugandei, Kampaia, sunt paziti şi urmăriţi îndeaproape de părinţi şi profesori pentru că mii de copii sunt mutilaţi şi omorâţi în cadrul unor ritualuri religioase făcute de şamani, relatează BBC.

Până acum trei ani, nici nu se ştia de acest ritual inuman în care copiii sunt sacrificaţi pentru bunăstarea, bogăţia şi sănătatea oamenilor de afaceri. Dar acum aproape 1.000 de cazuri de sacrificiu uman au fost raportate în Uganda, scrie BBC.

Situaţia este atât de gravă, încât autorităţile au înfiinţat un departament criminalistic numit "Forţele speciale ale poliţiei care luptă împotriva sacrificiului uman".

image

Ritualul macabru este făcut de şamani la cererea unor oameni care plătesc sume de bani pentru a se asigura că vor avea sănătate şi avere pentru tot restul vieţii. Practica a apărut odată cu creşterea economică a ţării şi mulţi cred că vinovaţi sunt membrii elitei sociale care s-au îmbogăţit în ultimii ani, scrie BBC.

VIDEO BBC Vezi aici cum a reuşit un reporter BBC să cumpere sacrificarea unui copil

Un corespondent BBC povesteşte cum a reuşit să dea de un şaman postând un anunţ în care se dădea drept un om de afaceri din zonă care caută un şaman dispus să facă sacrificii. Şamanul Awali a făcut o demonstraţie omorând o capră pentru a aduce noroc. Pentru sacrificiu, şamanul i-a cerut jurnalistului 390 de dolari (250 de euro) şi i-a spus să revină peste câteva zile. Când s-a întors corespondentul BBC, Awali i-a arătat altarul pe care face sacrificii şi i-a explicat că este construit special pentru cel mai important ritual - sacrificiul unui copil - care generază cea mai puternică magie.

"Sunt două metode prin care putem face asta: îngropăm copilul de viu pe şantierul tău sau îl tăiem în mai multe locuri şi colectăm sângele într-o sticlă pentru medicină spirituală. Dacă este băiat, atunci îi voi tăia capul şi organele genitale. Apoi vom săpa o groapă la şantierul tău şi vom pune acolo mâinile şi picioarele", i-a spus şamanul corespondentului BBC, Chris Rogers. Awali s-a lăudat că a mai făcut asemenea sacrificii de multe ori şi ştie cum să procedeze. După această întâlnire, jurnalistul s-a dus direct la poliţie cu notiţele sale. Awali a rămas în libertate.

image

VIDEO alte cazuri asemătoare

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite