Daily Mail: Bârsan îşi foloseşte imunitatea pentru a-şi proteja soţia acuzată de corupţie. Cazul generează noi temeri privind calitatea judecătorilor de la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul român la CEDO, Corneliu Bârsan, îşi foloseşte imunitatea diplomatică pentru a-şi proteja soţia, acuzată într-o afacere de corupţie, menţionând că acest caz generează noi temeri privind calitatea judecătorilor de la CEDO.

Gabriela Bârsan, judecător la instanţa supremă română, este acuzată într-o afacere de corupţie. Anchetatorii, care o suspectează de trafic de influenţă, au efectuat o percheziţie la locuinţa sa, comentează Daily Mail.

Corneliu Bârsan afirmă însă că acest lucru este o încălcare a Convenţiei de la Viena, care le oferă diplomaţilor străini imunitate. În calitate de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, el este de asemenea protejat. Experţii subliniază însă că imunitatea nu este oferită judecătorilor în beneficiul propriu sau pentru a obstrucţiona justiţia.

Acest caz a generat noi temeri privind calitatea judecătorilor de la CEDO, comentează Daily Mail, potrivit Mediafax.

"Aceasta este o acuzaţie gravă privind standardul unor judecători ai Curţii, care are putere peste Marea Britanie", a declarat Stephen Booth, din cadrul institutului Open Europe.

Corupţia este o preocupare majoră în România şi Bulgaria, care au aderat la Uniunea Europeană în 2007, menţionează publicaţia britanică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite