Fraţii Musulmani boicotează manifestaţia de la Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea Fraţii Musulmani din Egipt, forţa politică cel mai bine organizată din ţară, a anunţat că nu va participa la manifestaţia de amploare prevăzută marţi în piaţa Tahrir din Cairo împotriva puterii militare.

Potrivit Mediafax, partidul libertăţii şi al justiţiei, care provine din mişcarea Fraţii Musulmani, a anunţat că această decizie vine în urma "preocupării de a nu implica poporul în noi confruntări sângeroase cu părţi care vor mai multe tensiuni", conform unui comunicat postat luni seara pe site-ul partidului.

Comunicatul face referire la cele trei zile de confruntări grave între forţele de ordine şi manifestanţii ostili puterii militare, instaurată după înlăturarea preşedintelui Hosni Mubarak, confruntări soldate cu 26 de morţi în toată ţara, dar în special în piaţa Tahrir.

Partidul libertăţii şi al justiţiei a făcut apel la Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA), aflat la putere după înlăturarea lui Mubarak, să îi judece pe autorii "crimelor oribile" ce au fost comise şi să oprească "vărsarea de sânge".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite