Alertă cu bombă falsă la Los Angeles, un bărbat a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost arestat sâmbătă seara la Los Angeles pentru că a proferat ameninţări şi a declanşat o alertă falsă cu bombă într-un autobuz.

Eugenio Parades, în vârstă de 62 de ani, s-a îmbarcat sâmbătă seara într-un autobuz municipal, având asupra sa un rucsac "din care ieşeau fire ce semănau cu un dispozitiv" exploziv, a declarat şeriful adjunct din Los Angeles, Tony Moore.


Parades ar fi "proferat ameninţări împotriva şoferului", a adăugat Moore, fără alte precizări, a anunţat duminică biroul de presă al şerifului, în timp ce Statele Unite comemorează zece ani de la atentatele din 11 septembrie, relatează AFP.

Potrivit unui pasager, fire verzi şi gri ieşeau din rucsac, pe care era fixat un dispozitiv care semăna cu un cronometru, scrie Mediafax.

Autobuzul a fost evacuat şi autorităţile au avut nevoie de patru ore pentru a stabili că rucsacul nu prezintă niciun pericol.

Eugenio Parades, care a fost reţinut, ar putea fi urmărit pentru că a proferat ameninţări şi a deţinut un dispozitiv exploziv fals, a precizat şeriful adjunct Guillermina Saldana.

Statele Unite comemorează duminică, sub înaltă supraveghere, zece ani de la atentatele din 11 septembrie, în timp ce autorităţile au menţionat o ameninţare cu eventuale atenate, "specifică, credibilă dar neconfirmată".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite