VIDEO Nuntă regală cu mare fast în Asia: Regele s-a căsătorit cu o studentă de 21 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întregul regat himalayan al Bhutanului s-a pregătit intens pentru nunta regelui cu o fată din popor, o studentă de 21 de ani. Mult aşteptata ceremonie budistă a avut loc joi, într-o mănastire din secolul al 17-lea, în faţa unei statui uriaşe.

Regele Jigme Khesar Wangchuk, cunoscut şi ca regele Dragon, şi-a găsit jumătatea. Jetsun Pema este fiica unui pilot de avion. Are 21 de ani şi este încă studentă.

Monarhul în vârstă de 31 de ani, educat în India şi Marea Britanie, a coborât de pe tronul său şi a plasat coroana pe capul alesei sale, Jetsun Pema, fiica unui pilot. În timp ce călugării cântau, regele s-a întors pe tronul său, iar noua regină i s-a alăturat.

După ceremonie, regele şi soţia sa au intrat în manăstire, ţinându-se de mână, unde timp de o oră au fost rostite binecuvăntări şi rugăciuni.

Peste tot în Capitala Bhutanului au fost arborate steaguri şi lipite afişe cu mirii. Regele Wangchuk în vârstă de 31 de ani este absolvent al universităţii Oxford. El i-a urmat la tron tatălui său care a abdicat în 2006 lăsând loc monarhiei constituţionale. Actualul suveran este foarte popular, deşi conduce o ţară unde o cincime din populaţia de 700 de mii de locuitori trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi.

Totuşi, Bhutanul se deosebeşte de toate celelalte ţări ale lumii prin Produsul Naţional de Fericire, un indicator care măsoară calitatea vieţii.

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite