Un virus informatic a infectat dronele armatei americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un virus informatic a infectat posturile de comandă de la distanţă ale dronelor americane care efectuează misiuni în Afghanistan şi în alte zone de conflict.

Incidentul a avut loc în baza militară de la Creech (Nevada, Vest), relatează revista Wired, care citează trei surse anonime, scrie HotNews.

Potrivit Wired, nu au existat scurgeri de informaţii confidenţiale în exteriorul bazei iar virusul nu a reuşit să împiedice piloţii să-şi efectueze misiunile.

Cel mai probabil, virusul a fost introdus în computere prin harduri externe, pe care piloţii le efectuează pentru a transfera informaţii de la o staţie de lucru la alta.

Programatorii de la Creech s-au lovit de mari dificultăţi în ştergerea virusului, detectat pentru prima oară în urmă cu două săptămâni, potrivit Wired.

"Îl stergem, dar revine de fiecare dată. Nu credem că este foarte periculos, dar în realitate nu ştim nimic", a declarat una dintre surse.

Dronele sunt folosite frecvent de armata americană sau de CIA pentru operaţiuni militare de observare sau de bombardament.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite