VIDEO Crimă de război? Patru americani au fost filmați în timp ce urinau pe cadavrele unor talibani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O înregistrare care circulă pe internet începe să agite spiritele la nivel internațional: patru americani urinează pe cadavrele unor talibani.

Un filmuleț intrigant circulă în presă internațională. Patru soldați americani au fost filmați în timp ce urinau pe cadavrele a trei talibani care sunt întinse în fața lor.

Un oficial american a declarat că profanarea unui organism de către trupele americane ar putea fi considerată o crimă de război.

Americanii par destul de mândri și de amuzați de fapta lor, dovadă stând discuțiile pe care le poartă între ei sau cu persoana care a filmat momentul. ”Să ai o zi frumoasă, prietene”, a spus unul dintre ei, în timp ce altul întreabă: ”Ai filmat asta?”.

Autoritățile americane au reacționat imediat, demarând o anchetă pentru a-i identifica pe făptași.

”Indiferent de circumstanțele în care a fost realizat acest film, acesta este un comportament dezgustător. Este hidos. Mi-a întors stomacul pe dos”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Aparare căpitanul John Kirby.

”Dacă acest film este autentic, el arată un comportament total nepotrivit al personalului militar american și care poate pune în pericol viețile soldaților și civililor”, se arată într-un comunicat al Consiliului pentru relații americane-islamice de la Washington.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite