Guvernul egiptean a demisionat la presiunea manifestanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul egiptean a prezentat demisia Consiliului Suprem al Forţelor Armate, pe fondul protestelor de la Cairo şi din alte oraşe.

Mohamed Hijazi, purtătorul de cuvânt al Executivului aflat la putere din februarie, de la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte Hosni Mubarak, a anunţat luni seară că pe fondul protestelor de la Cairo şi din alte oraşe guvernul egiptean a prezentat demisia Consiliului Suprem al Forţelor Armate.

"Cabinetul condus de Essam Charaf va continua să îşi îndeplinească în totalitate atribuţiile până când problema Guvernului va fi rezolvată" de Consiliul militar, precizează oficialul citat.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate din Egipt (CFSA) refuză să accepte demisia Guvernului, informează Televiziunea publică egipteană, citată de AFP.

Mii de persoane protestează de trei zile în Piaţa Tahrir din Cairo, iar intervenţia forţelor de ordine s-a soldat cu moartea a cel puţin 24 de persoane, conform unui bilanţ revizuit în scădere, de la 33 de morţi.

Protestatarii cer demisia Consiliului Suprem al Forţelor Armate, suspectat de tendinţe dictatoriale. Egiptul va organiza începând din 28 noiembrie primele alegeri parlamentare după înlăturarea regimului Hosni Mubarak.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite