Egiptenii au pătruns în ambasada israeliană de la Cairo şi au aruncat mii de documente pe fereastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Israelului din Cairo a fost luată cu asalt de protestatari care au dărâmat unul din pereţii exteriori ai clădirii şi au aruncat mii de documente de la ferestrele ambasadei.

UPDATE Ministerului de Interne a declarat stare de alertă iar primul ministru a convocat echipa de criză pentru a discuta situaţia.

UPDATE Ambasadorul Israelului, Yitzhak Levanon, familia sa şi a personalului ambasadei au plecat de urgenţă la aeroportul din Cairo şi au plecat spre Israel, au informat televiziunea egipteană de stat şi oficialii.

În jur de 1.000 de persoane au protestat vineri noapte în faţa ambasadei israeliene de la Cairo. Aceştia au lovit cu ciocane şi bare de metal un perete înalt de doi metri până când l-au dărâmat şi au reuşit să pătrundă în incintă.

Egiptenii furioşi au înlocuit steagul ţării vecine cu al lor şi au incendiat două maşini de poliţie.

"Mii de documente au fost aruncate pe ferestre, dar nu este clar de la ce etaj provin" a declarat corespondentul Al Jazeera.

Un martor a declarat că a văzut câţiva bărbat care duceau un alt bărbat în braţe, spunând despre el că este mort.

Surse din interiorul Ministerului Egiptean au declarat pentru Al Jazeera că au fost rănite mai multe persoane iar una a murit de infarct.

Un comunicat din partea ministrului israelian al apărării, Ehud Barak, citat de Reuters, informează că Israelul a cerut ajutor Statelor Unite pentru a proteja ambasada de la Cairo.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite