Corpul lui Gaddafi va fi îngropat într-un loc secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămăşiţele fostului dictator libian Muammar Gaddafi, omorât joi în localitatea sa natală, Sirt, vor fi fără îndoială îngropate într-un loc secret pentru a evita ca, în viitor, mormântul său să devină loc de pelerinaj, au declarat vineri membri ai consiliului militar din Misrata, localitate unde se află cadavrul acestuia, transmite AFP.

"Şeful guvernului Consiliului Naţional de Tranziţie Mahmoud Jibril ne-a dat acest sfat atunci când a venit să vadă cadravul, vineri după-amiază", a explicat, sub protecţia anonimatului, un membru al consiliului militar, afirmaţii confirmate de mai mulţi colegi de-ai săi.

"Această decizie este destinată pentru a evita ca, pe viitor, unuii susţinători ai lui Gaddafi să vină în pelerinaj la mormântul său", a precizat acest responsabil, potrivit căruia "se va face ca în cazul lui Adolf Hitler", dictatorul nazist al cărui cadavru a dispărut după ce s-a sinucis în buncărul său de la Berlin, în 1945.

Dar conform acestor surse, o reuniunea urmează să aibă loc, cel mai probabil sâmbătă, pentru a-i convinge pe ultimii sceptici, a se ajunge la un consens şi a oficializa hotărârea.

Formând o coadă lungă de câteva sute de metri în cursul după-amiezei, la finalul rugăciunii de vineri, mii de persoane s-au înghesuit pentru a vedea cadavrul lui Muammar Gaddafi, expus într-o cameră frigorifică la o periferie a oraşului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite