CE avertizează Croatia pentru că încearcă să-şi apere criminalii de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul croat a propus o legislaţie care ar urma să declare nule şi fără temei anumite acte, incluzând unele acuzaţii de crime de război. Propunerea guvernului a fost o reacţie la acuzaţiile făcute împotriva actualului şef al Parlamentului croat, Vladimir Seks.

Comisia Europeana s-a sesizat în acest caz şi a trimis o scrisoare de atenţionare Ministerului Justitiei din Croaţia, cu privire la legea propusă.

Totodată, acuzaţii li se mai aduc şi fostului general al armatei croate (Branimir Glavas, care este deja închis pentru crime de război), ministrului de Interne pe timp de război (Ivan Vekic), adjunctului ministrului de Interne pe timp de război (Tomislav Mercep) şi a altor 40 de veterani ai războiului de independenţă a Croaţiei faţă de fosta Iugoslavie.

În scrisoare, Comisia Europeana îşi declară dezamăgirea faţă de legea nulităţii, din moment ce Croaţia este văzută ca un lider când vine vorba de cooperare regională, mai ales în zona acuzaţiilor privind crimele de război, scrie Ziare.com

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite