BBC îşi va concedia 2.000 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corporaţia britanică va tăia cel mai mult de la emisiunile de comedie, din salariile managerilor şi din drepturile de difuzare sportivă.

BBC va concedia circa 2.000 din cei 17.000 de angajaţi ai săi. Alţi 1.000 vor fi mutaţi la noul sediu din Manchester, relatează "The Telegraph". Scopul anunţat de BBC (British Broadcasting Corp.) este de a reduce cheltuielile anuale cu 700 de milioane de lire sterline. Vor fi protejate departamentele de investigaţie ale trustului, cele de documentare şi Radio 4, iar tăierile vor fi suportate în principal de personalul ne-jurnalistic al trustului şi de BBC Two.

Directorul general Mark Thompson a precizat însă că niciunul din produsele trustului nu va fi închis. Presa britanică a relatat însă despre posibila închidere a BBC HD. Departamentul de resurse umane, cel juridic şi cel de marketing îşi vor pierde un sfert din angajaţi. Şi aproape toate posturile TV şi radio se vor confrunta cu reduceri de personal. Thomson a explicat că, în privinţa televiziunilor, reducerile cele mai mari vor fi făcute în cazul programelor cu cea mai slabă audienţă şi al celor de divertisment. Acest lucru va duce însă la o creştere inevitabilă a numărului de reluări, scrie "The Telegraph".

Corporaţia are în plan să reducă nota de plată a managerilor şi şefilor cu 25%, ceea ce înseamnă reducerea numărului lor de 540 la 220. Sindicatul ameninţă deja că va intra în grevă pentru a bloca măsurile de austeritate. De asemenea, se preconizează o scădere cu 15% a banilor alocaţi pentru drepturi de difuzare în domeniul sportului, potrivit BBC.

BBC a fost obligat să recurgă la aceste reduceri deoarece guvernul a decis să îngheţe taxa radio-TV plătită de britanici şi a obligat BBC să finanţeze World Service, până în prezent sponsorizată de Ministerul de Externe britanic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite