Ambasada României protestează faţă de informaţiile din presa norvegiană în care români sunt acuzaţi că ar mânca şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada României la Oslo protestează faţă de informaţiile apărute în presa norvegiană, potrivit cărora românii veniţi în această ţară se hrănesc cu şobolani şi câini, potrivit Mediafax.

Ambasada României la Oslo a transmis o scrisoare către conducerea cotidianului Aftenposten, în semn de protest faţă de apariţia unui material în care români sunt acuzaţi că ar mânca pescăruşi, câini şi şobolani.

Presa a relatat, citând publicaţii norvegiene, că români fără adăpost din Oslo lasă în urma lor "o mizerie cruntă".

Jurnaliştii norvegieni au susţinut că români veniţi în Norvegia caută adăpost în parcuri şi prind animalele în capcane, de-a lungul râului Aker, ca să aibă cu ce se hrăni. Ei au mai scris că au descoperit într-o locuinţă ocupată de români un câine jupuit, pregătit pentru a fi pus pe grătar.

Potrivit unui răspuns MAE, scrisoarea ambasadei semnalează "caracterul periculos şi neconform cu realitatea al utilizării şi promovării, de către mass media, a unor informaţii care riscă să generalizeze comportamente reprobabile, ce pot fi asociate, în mod nefiresc, cu reprezentanţii unei ţări".

De asemenea, ambasadorul Daniel Ioniţă va avea, marţi, o întâlnire cu şeful Poliţiei din Oslo, prilej cu care va ridica în discuţie şi aceste aspecte, mai spune MAE.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite