Cum este înrudit Prinţul Charles cu Dracula? Duminică, Travel Channel difuzează documentarul în care moştenitorul tronului britanic promovează Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum sunt înrudiţi prinţul Charles şi regina Elisabeta cu sângerosul domn Vlad Ţepeş? Întrebarea a făcut deja înconjurul lumii şi a stârnit şi interesul televiziunii americane CBS.

Gigantul media american a încercat să afle detalii înainte ca Travel Channel să difuzeze, duminică, cu puţin timp înainte de startul Halloween, documentarul cu Prinţul Charles.

"Într-o emisiune TV menită să îi promoveze interesele din rgiunea românească Transilvania, Prinţul Charles al Marii Britanii susţine că este înrudit cu Vlad Ţepeş, cel care a stârnit toate poveştile legate de Dracula şi de vampiri", relatează CBS. Prinţul Charles (primul în ordinea succesiunii la tronul britanic) susţine că atât el, cât şi mama sa, regina Elisabeta a II-a, ar fi înrudiţi cu Vlad Ţepeş. Moştenitorul spune că există o genealogie care arată asta şi care i-ar permite, astfel, să se implice în ceea ce se întâmplă cu România pe viitor.

Legătura de rudenie este prin intermediul străbunicii sale, Mary din Teck, soţia Regelui George al V-lea. Prinţesă de Wurttemberg, Mary se pare că este descendentă dintr-o familie întemeiată de unul din cei doi fii ai lui Vlad Ţepeş. "Ţepeş, domnitorul plin de cruzime din secolul al 15-lea şi-a căpătat porecla din cauza metodei sale favorite de execuţie. Reputat pentru sadism şi tortură l-a transformat într-o legend în acea vreme. Se estimează că a făcut zeci de mii de victime", mai relatează CBS.

În fapt, scopul Prinţului Charles este să promoveze Munţii Carpaţi şi mai ales să îi convingă pe oameni să păstreze pădurile transilvănene. Prinţul a avertizat că, dacă pădurile vor fi tăiate, România va arăta la fel de golaşă ca unele zone din Scoţia sau Canada, care au avut cândva păduri virgine ce au fost tăiate însă. Este vital să fie păstrat caracterul atemporal al zonei, ce seamănă cu "locurile din poveştile ce I se spun unui copil".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite