În vizită la Papă, fără cadouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele paraguayan, Nicanor Duarte, a fost primit luni în audienţă la Vatican. El s-a prezentat în faţa papei Benedict al XVI-lea cu mâinile goale, din cauza faptului că bagajele i-au

Preşedintele paraguayan, Nicanor Duarte, a fost primit luni în audienţă la Vatican. El s-a prezentat în faţa papei Benedict al XVI-lea cu mâinile goale, din cauza faptului că bagajele i-au fost pierdute pe drum.

Una dintre valize conţinea cadourile pentru Suveranul Pontif: un poncho paraguayan, în 60 de culori şi nuanţe, şi un obiect de argint. Tradiţional, vizitatorii aduc daruri papei şi primesc în schimb medalii ale pontificatului şi rozarii pentru membrii delegaţiei.

Jenaţi de situaţia neplăcută care s-a creat, responsabilii paraguayani au dat asigurări că darurile vor fi trimise de îndată ce bagajele pierdute în timpul călătoriei cu avionul vor fi recuperate. Numai trei dintre valizele delegaţiei prezidenţiale au ajuns cu bine la destinaţie. Întrevederea privată dintre papa Benedict al XVI-lea şi preşedintele Paraguayului, Nicanor Duarte Frutos, împreună cu soţia şi 14 persoane din suită, a durat 25 de minute.

Suveranul Pontif i-a primit pe oaspeţi în sala Tronului, unde le-a urat <> în limba spaniolă. I-a invitat apoi în biroul său din biblioteca papală. Întrevederea cordială a permis un tur de orizont asupra situaţiei din această ţară, în special asupra rolurilor specifice pe care biserica şi statul le joacă în viaţa politică şi dezvoltarea educativă şi socio-economică. Presa paraguayană a scris că obiectivul audienţei ar fi fost discutarea cu Sfântul Părinte a candidaturii episcopului paraguayan Fernando Lugo la alegerile din aprilie 2008. (Arina Avram)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite