Noi violenţe răspândesc teroare în Thailanda - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre violenţele din Thailanda, pronunţia greşită a cuvântului Google de către Berlusconi şi aprobarea interzicerii voalului în Franţa. Printre alte subiecte, Iran respinge sancţiunile ONU, iar Coreea de Nord e responsabilă de moartea a 46 de marinari.

Noi violenţe răspândesc teroare în Thailanda

Capitala thailandeză Bangkok a devenit miercuri scena violenţelor de stradă. Clădirea bursei de valori a fost aruncată în aer, un mall a fost incendiat, iar milioane de oameni au fost sfătuiţi să nu iasă din casă, scrie ABC News. Aceasta este deja cea de-a şasea săptămână de violenţe în Thailanda, oficialii confiormând astăzi că 5 manifestanţi şi un fotograf italian au fost ucişi, iar alte 60 de persoane rănite. Astăzi, Guvernul a dat un ultimatum manifestanţilor care au asaltat centrul Bangkokului.

Nici Berlusconi nu ştie să pronunţe corect cuvântul Google

Premierului italian Silvio Berlusconi nu i-a reuşit accentul în pronunţarea cuvântului "Google", rostind greşit numele motorului de căutare, în cadrul unei conferinţe de presă. În mesajul său de încurajare a firmelor italiene în folosirea internetului, Berlusconi a spus Gogol în loc de Google, potrivit Corriere della Serra. Cu numai câteva zile în urmă, consilierul Antonio Palmieri spunea că Berlusconi nu ştie să navigheze pe internet, dar înţelege pe deplin potenţialul pe care acest serviciu îl oferă.

Coreea de Nord, responsabilă de moartea a 46 de marinari

Un submarin al Coreei de Nord a tras o torpilă ce a provocat scufundarea navei militare Cheonan,  aparţinând Coreei de Sud. Aceasta este concluzia investigaţiilor realizate asupra producerii unei explozii urmată de scufundare a navei, în luna martie. 46 de marinari şi-au pierdut viaţa în acel incident. La momentul respectiv, oficialii militari au declarat că o explozie ce a avut loc în apele Mării Galbene a dus la scufundarea navei, dar că dispozituvul explozibil respectiv nu a intrat în contact direct cu nava sud coreeană, scrie CNN.

Cabinetul francez aprobă interzicerea voalului musulman

Cabinetul francez a aprobat un proiect de lege ce interzice purtarea voalului musulman complet în spaţiul public, Sarkozy declarând că nu îşi doreşte ca musulmanii să se simtă stigmatizaţi de o interdicţie planificată. Potrivit legii, nicio persoană de pe teritoriul Franţei nu va avea voie să poarte un văl care să acopere faţa. Cei care se abat de la lege, vor fi amendaţi cu 150 de euro sau trimişi la cursuri din care să înveţe valorile cetăţenilor francezi. De asemenea, cei care forţează o altă persoană să-şi acopere faţa, vor fi condamnaţi la un an de închisoare şi amendaţi cu 15.000 de euro, potrivit Telegraph.co.uk.

Iran respinge sancţiunile ONU

În ciuda ameninţării cu sancţiuni din partea ONU, Iran se încăpăţânează să continue programul nuclear, potrivit Reuters. "Proiectul care este discutat de Consiliul de Securitate al ONU nu are nicio legitimitate," declara consilierul preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, Mojtaba Samareh-Hashemi. Măsurile vizează extinderea actualului embargo pe armament pentru a se include mai multe tipuri de arme, introducerea unei interdicţii asupra operaţiunilor bancare iraniene din străinătate şi inspectarea navelor iraniene de către experţi internaţionali.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite