FOTO Cum află japonezii dacă au fost iradiaţi nuclear, în 20 de imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de japonezi riscă să fie contaminaţi nuclear după exploziile şi incendiile repetate de la mai multe centrale nucleare din Japonia. Nivelul radiaţiilor a crescut de până la opt ori peste limita de siguranţă, pe alocuri, şi au fost eliberate în atmosferă substanţe radioactive.

Dincolo de casele distruse, plajele înghiţite de tsunami, căderea bursei şi orice pagube economice, generaţii întregi de japonezi -  de la bebeluşi la vârstnici -  riscă să moară de cancer dacă sunt afectaţi de radiaţiile radioactive.

adevarul.ro vă prezintă situaţia din Japonia în 20 de imagini.

Mai întâi emisiile nucleare au fost eliberate în atmosferă:

image
image

Nivelul radiaţiilor a crescut rapid, la numai 250 de kilometri de Tokyo. Autorităţile se pregătesc să verifice oamenii dacă au fost contaminaţi.

image
image

Şi încep verificările.

image
image
image
image

Cazurile grave sunt tratate de urgenţă, cei contaminaţi sunt duşi la spitale.

image
image

Japonezii sunt verificaţi în continuare. Nivelul de radioactivitate creşte şi scade în permanenţă, nimeni nu este în siguranţă.

image

Nici copiii nu sunt feriţi...

image
image

....nici bătrânii.

image

Starea de urgenţă naţională este deosebit de gravă, zeci de mii de militari încearcă să evite un dezastru, în timp ce specialiştii nucleari măsoară tot timpul nivelul radiaţiilor pentru a emite alerte de evacuare.

image
image

În acest moment, verificarea continuă. Oricine poate fi contaminat în Japonia.

image
image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite