Un ministru rus a obţinut venituri de 9,5 milioane euro în 2011. E suspectat de conflicte de interese. Cât a obţinut Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Igor Şuvalov a negat acuzaţiile, explicând că nu a încălcat legea investind în Gazprom. Putin a câştigat aproximativ 94.000 de euro în 2011. Oficial, nu posedă vreun bun imobiliar în străinătate.

Vicepremierul Igor Şuvalov, aflat în centrul unei polemici pentru un presupus conflict de interese, a obţinut împreună cu soţia sa venituri de 9,5 milioane de euro în 2011. Şugalov l-a devansat cu mult pe şeful Guvernului, Vladimir Putin.
Premierul Putin, totodată preşedinte-ales, a obţinut venituri în valoare de 3,7 milioane de ruble (aproximativ 94.000 de euro), în timp ce preşedintele Dmitri Medvedev a declarat venituri de 3,37 milioane de ruble (aproximativ 86.300 de euro), conform declaraţiilor de venit ale celor doi lideri ruşi, publicate pe site-urile Guvernului şi Kremlinului, relatează AFP, preluat de Mediafax.
Oficial, conform acestor declaraţii, niciunul dintre cei doi nu posedă vreun bun imobiliar în străinătate.

Cum a procedat Şuvalov

Şuvalov, prim-vicepremier însărcinat în septembrie cu supervizarea blocului economic-financiar din cadrul Guvernului, după demisia ministrului de Finanţe Aleksei Kudrin, este însă cu mult mai talentat în ale finanţelor decât cei mai importanţi oameni din stat.
Igor Şuvalov a realizat venituri de 9,6 milioane de ruble (aproximativ 246.000 de euro), în timp ce soţia sa, Olga Şuvalova, a declarat venituri de aproximativ de 38 ori mai mult, adică 356 de milioane de ruble (aproximativ 9,3 milioane de euro), dar şi bunuri imobile în Marea Britanie, Austria şi Emiratele Arabe Unite (EAU).

La sfârşitul lui martie, Guvernul s-a aflat în centrul unei polemici, după ce mai multe dintre investiţiile realizate în timp ce Şuvalov era consilier economic la Kremlin au fost dezvăluite de către presă.
Şuvalov a recunoscut că a învestit în 2004, prin Sevenkey Limited, o societate înregistrată în Bahamas pe numele soţiei sale, suma de aproximativ 18 milioane de dolari în gigantul rus energetic Gazprom. Această învestiţie a adus, în 2007, aproximativ 80 de milioane de dolari companiei Sevenkey.

Şuvalov a dat asigurări că toate tranzacţiile au fost efectuate în conformitate cu legea rusă şi neagă orice conflict de interese, argumentând că aceşti bani reprezintă "fundamentul independenţei sale faţă de diverse grupuri de influenţă".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite